Vrste zakonskih postelj

zakonske postelje

Pri opremljanju spalnice ima postelja zagotovo ključno vlogo. Izbira takšnega kosa opreme je še toliko bolj zahtevna, če je namenjena zakoncema. Oba se morata namreč strinjati, na kakšnem ležišču bosta počivala. Sicer pa so na voljo tudi takšne zakonske postelje, ki se lahko prilagajajo obema. Vsekakor pa je v veliki meri vse odvisno tudi od vzmetnice, ki jo je prav tako potrebno izbrati.

Boxspring zakonske postelje so ena od najbolj priljubljenih izbir za pare oziroma zakonce, ki si želijo pri spanju zagotoviti popolno udobje in prostor le za sebe. Odlično se obnesejo v dimenziji 160 x 200. Ponujajo bolj miren spanec in torej več osebnega prostora v primerjavi s posteljami manjše velikosti. Takšna zakonska postelja vedno zagotavlja popolno mero udobja.

Kaj pa kraljevska boxspring postelja?

Tudi kraljevska boxspring postelja sodi med zakonske postelje. To je zagotovo najboljša izbira za razkošne spalnice. Takšen kos opreme je dimenzije 200 krat 200 ali pa 200 krat 220. Pri izbiri takšne visoke zakonske postelje zagotovo ni potrebno sklepati kompromisov, ker nudijo dovolj razkošno udobje tudi za najzahtevnejše uporabnike.

Razkošne velikosti zakonske postelje se še posebej razveselijo mladi starši, ki jih v postelji neredko preseneti majhen gost. Prav tako to velja za vse tiste pare, ki jim ponoči noge grejejo hišni ljubljenčki. Na takšni vrsti ležišča je namreč dovolj prostora za prav vse.

Zakonska postelja s predalom

Izjemno funkcionalne so tudi takšne postelje za zakonce, ki vključujejo predal, saj omogočajo precej lažje shranjevanje ter dostopanje do oblačil in drugih stvari. Predal pod posteljo se lahko odpira na več načinov – z leve ali pa desne strani postelje. Praviloma je takšna postelja izjemno trdna pa tudi stabilna. Lahko je na primer narejena iz oplemenitene iverne plošče, zaključena pa z nežno zaokroženimi robovi. Okvir je najpogosteje spojen s kovinskim spojnim okovjem in sredinsko vezno letvijo.

Pri zakonskih posteljah s predalom je na letev dodatno pritrjena še sredinska noga. Z zadnje strani pa je okvir zaprt, in sicer z dodatno stranico, ki učinkovito preprečuje vdor prahu v podposteljni predal. Okovje je nastavljivo in kot takšno omogoča regulacijo višine vzmetnice. To vam zagotovi tudi prilagoditev končne višine ležišča glede na vaše želje ter potrebe.