Viličar vam pomaga pri razkladanju, nakladanju in prevozu tovora

Viličar

Viličar je sigurno najbolj uporaben transportni stroj, ki se uporablja za nakladanje, razkladanje in prevoz tovora do željenega mesta. Viličarje najbolj izkoriščajo za prevoz bremena na kratki razdalji. Takšen način upravljanja zahteva pogosta pospeševanja in zaviranja vozila, kakor tudi stalno spreminjanje smeri vožnje. Zaradi tega so strokovnjaki na področju logistike in strojništva poskrbeli za razbremenitev vozila in voznika in tako razvili viličarje na električni pogon, na akumulatorski pogon, z motorjem na notranje izgorevanje, ter avtomatske oziroma robotske viličarje.

 

Vsak voznik viličarja mora spoštovati svoje dolžnosti kot voznik in upoštevati stroga pravila, ki so predpisana za vse voznike viličarjev ter upoštevati varnostna določila in navodila. Delo z viličarji je lahko skrajno nevarno, če se ne upošteva načel o delu v zaprtem prostoru in v eksplozivno nevarnem prostoru. Viličar mora obratovati po pravilno urejenih transportnih poteh, pri čemer mora voznik upoštevati vsa križanja raznih transportnih poti.

 

Teleskopski viličar ima dolgo dvigovalno roko

 

Ste vedeli, da ima teleskopski viličar izjemno dolg dvižni vrat? To je zagotovo njegova odlika, s pomočjo katere vam omogoča, da so najvišje police v skladiščih polne z izdelki. Praktično je teleskopski viličar kombinacija klasičnega viličarja in traktorja, na katerega je pritrjena dolga delovna dvigovalna roka. Na koncu te roke se nahajajo močne vilice za dviganje in prenašanje različnega tovora. S pomočjo takšnega viličarja lahko opravite številne delovne naloge, tako v gradbeništvu, kot tudi v kmetijstvu, gozdarstvu, v kamnolomih in pristaniščih.

 

Največja prednost teleskopskega viličarja je uporaba za delo na težje dostopnih mestih. Čeprav njegovo upravljanje zahteva nekaj več izkušenj za kakovostno delo, pa napredna tehnologija v notranjosti kabine poskrbi za enostavno in varno manevriranje. Teleskopski viličar z odličnim pregledom nad notranjostjo stroja zagotavlja odlično vidljivost na gradbiščih in v skladiščih. V primeru okvare vam bodo proizvajalci nudili hiter servis z vso tehnično podporo, generalnim popravilom ali rezervnimi deli.