Ste prepričani, da so potrebni zobni vsadki?

Izguba zoba je ena izmed najhujših reči, ki se lahko zgodi komurkoli, še posebej, če je to zob, ki se nahaja v sprednjem delu čeljusti, kjer je popolnoma viden vsem mimoidočim, saj ne le da slabo vpliva na našo samozavest, ampak lahko pripomore tudi k temu, da se skozi čas naš ugriz poslabša in začne povzročati precej resne težave. Za vse tiste, ki se jim kaj takega pripeti so najboljša rešitev zobni vsadki, implantati, kot se jim včasih reče, so precej znana in izrabljena tehnika v zobozdravstvu in so dolgo časa veljali kot eno izmed hujših reči, ki se lahko zgodi, saj je proces vstavljanja bil dolg, še daljše pa je bilo seveda okrevanje. Sedaj zobni vsadki ne predstavljajo več tako zelo dolgotrajnega ali težavnega procesa namestitve, vendar se jim vseeno kdaj pa kdaj raje ognemo.

Predvsem veja, da je proces zdravljenja, ki ga sedaj imajo zobni vsadki precej krajši od tega, kar je bil včasih, zato se lahko veliko prej tudi namesti krona, ki končno nadomesti zob, ki je bil izgubljen, nekoliko drugače pa izgleda vse skupaj, če je poseg izključno estetske narave.

Za tiste, ki niso zadovoljni s svojim nasmehom, vendar nimajo kliničnih težav z zobmi so zelo pogoste zobne luske. Te so zanimive zato, ker se namestijo kar na že obstoječ zob in tako predstavljajo le porcelanasto ali karmično oblogo samega zoba. Na ta način lahko zobne luske v trenutku polepšajo nasmeh bolj ali manj vsakega, vendar pa je to poseg, ki seveda nosi neko ceno. Zobne luske se lahko neenakomerno barvajo glede na okoliške zobe tako, da moramo biti previdni pri pitju kave, čajev ali drugih bolj obarvanih tekočin, prav tako pa zobne luske niso prav zelo poceni. Vseeno so zobne luske odlična izbira za tiste, ki želijo popraviti odkrušen zob ali skriti porumenelost.