Stacionarni računalnik ima veliko prednosti

Stacionarni računalnik

Stacionarni računalnik z drugimi besedami imenujemo tudi namizni računalnik, enostavno zato, ker ga ne premikamo, ko je enkrat nameščen na ustreznem mestu. Sestavljen je iz enote, kjer je nameščena vsa programska in strojna oprema ter seveda ekrana in tipkovnice, zato za namestitev potrebuje kar nekaj prostora. Ne glede na to pa zanj velja, da je veliko bolj zmogljivejši, kot na primer prenosni računalnik, zato lahko z njim počnemo marsikatera opravila.

Med najbolj pogostimi tovrstnimi opravili je na primer urejanje video vsebin ali pa igranje igric, zato je stacionarni računalnik med temu uporabniki izjemno priljubljen. Nekateri nanj priklopijo celo dva ali več ekranov, igričarji pa si običajno priskrbijo še dodatno opremo, kot je na primer posebna tipkovnica ali miška, kar jim omogoča lažje upravljanje. Prednost stacionarnega računalnika je tudi v tem, da ga lahko kadarkoli nadgradimo s sodobnejšo programsko opremo in ima zato tudi daljšo življenjsko dobo.

Prenosnik MSI ne razočara tudi najbolj zahtevnih igričarjev

Zaradi vse večje popularnosti računalniških igric, se je pojavila tudi večja potreba po bolj zmogljivejših računalnikih in prenosnikih. Zato ni nič nenavadnega, da so se številne blagovne znamke usmerile v izdelavo serije računalnikov in prenosnikov, ki so namenjene izključno najbolj zahtevnim igričarjem. Med tovrstnimi napravami je tudi prenosnik MSI, ki je v svetu gamerskih prenosnikov precej uveljavljeno ime.

Če je do sedaj veljalo, da prenosniki niso namenjeni igranju računalniških igric, pa prenosnik MSI temu odlično kljubuje. Zaradi kombinacije močne procesorske, grafične in spominske moči, lahko z njim igramo tudi najzahtevnejše igrice, ne da bi bili pri tem prikrajšani za vizualnimi ali zvočnimi učinki. S prenosnikom MSI pa lahko enostavno opravljamo tudi druge naloge, pri čemer ni strahu, da bi nam zmanjkalo spomina ali da bi prenosnik deloval počasi. Prenosnik MSI je zagotovo najboljša izbira, če iščete najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.