Prodaja drv za varčno in učinkovito ogrevanje

Prodaja drv

Drva postajajo vse bolj priljubljeni energent, saj jih poleg centralnega ogrevanja uporabniki vse pogosteje uporabljajo tudi za kurjenje v kaminu. Kamini so vse pogostejši način dogrevanja prostorov, prav tako pa jih odlikuje edinstven občutek topline, ki ga ne moremo doseči z nobenim drugim energentom. Zato ni nič presenetljivega, da je prodaja drv v porastu in je na trgu vse več ponudnikov, ki vam nudijo različna drva.

Če se odločate za ogrevanje z drvmi ali njihovo kurjenje v kaminu, je pomembno, kakšna drva boste izbrali. Prodaja drv se je uporabnikom prilagodila na takšen način, da so vam danes v ponudbi na voljo drva iz različnega lesa v različnih dimenzijah in debeline. Izbiro je potrebno prilagoditi svojim potrebam in željam, predvsem pa izbrati ponudnika, ki vam ponuja suha in kakovostna drva, ki so že pripravljena za kurjenje v prihajajoči sezoni. Na ta način bo njihov izkoristek zagotovo najbolj optimalen.

Lesni briketi so priljubljen nadomestek za drva

Lesni briketi so okolju prijazno biomasno gorivo, saj so proizvedeni iz osušenih ostankov žagovine, ostankov v lesno predelovalni industriji in ostankov, ki nastanejo pri sečnji in obrezovanju dreves. Nato so s posebnim postopkom stiskanja oblikovani v dimenzije, ki na prvi pogled spominjajo na polena. Podobno kot pri drveh, tudi v tem primeru ločimo lesne brikete iz različnega lesa, kot so na primer bukovi ali pa smrekovi briketi.

Lesni briketi pa postajajo vse bolj priljubljena alternativa ogrevanju z drvmi, saj so zelo enostavni za skladiščenje in transport. Običajno so zapakirani v priročne PVC embalaže, ki so zelo lahke za prenašanje in enostavne za zlaganje. Energijska vrednost lesnih briketov je celo večja od drv, kar pomeni, da boste z njimi dodatno privarčevali. To pa še ni vse. V veliko zadovoljstvo uporabnikov je tudi zelo majhna količina pepela, kar pomeni, da je čiščenje peči bistveno manj pogosto.