Pravilo vzdrževanje sedežne garniture je ključno za njeno dolgo življenjsko dobo

kavč in stol Nakup sedežne garniture je za vsako družino kar velik finančni zalogaj. Ko pride sedežna garnitura na dom, jo tako vsi pazijo in skrbijo, da se ne bi umazala ali popackala. Ključno pravilo za vzdrževanje čiste sedežne garniture je zagotovo to, da na njej ne jemo, saj nam med prehranjevanjem hrana velikokrat pade iz ust ter tako umaže površino sedežne garniture.

Pomembno je tudi, da se na sedežno garnituro usedemo čisti. Ta je lahko nameščena v dnevni sobi, je zelo priročna za kratek popoldanski počitek. Vsekakor ne smemo pozabiti, da si moramo pred počitkom odstraniti morebitna umazana oblačila, saj bi z umazanimi hlačami zagotovo pustili sledi.

Kako čistimo sedežno garnituro

Sedežna garnitura, ki je narejena iz usnja, se bo najverjetneje najlažje očistila, saj jo bomo enostavno obrisali z ustrezno vlažno krpo. Lahko seveda kupimo tudi posebna čistila, ki so neagresivna in bodo poskrbela, da bo sedežna garnitura hitro čista in svetleča.

Usnjena sedežna garnitura se ne sme izsušiti, da ne bi usnje popokalo. Da to preprečimo, je priporočljivo, da jo vsaj enkrat na leto premažemo z mastno zašito. S tem ji bom povrnili lesk in poskrbeli, da se bo regenerirala.

Sedežna garnitura iz blaga

Usnje bomo veliko prej in lažje očistili kot blago. Čeprav bo iz blaga cenejša kot usnjena, bomo njeno čistočo težje vzdrževali. Težko bo še zlasti v primeru, ko bomo doma imeli enega ali več hišnih ljubljenčkov.

Vsak lastnik ve, da je sedežna garnitura najljubši kos pohištva za vsakega domačega ljubljenčka. Čiščenje blaga bo v mačk in psov, še toliko bolj zahtevno. Poleg tega pa se bo blago tudi prej uničilo, ker ga bo mačka enostavno izpraskala.

Seveda pa je z napredkom tehnologije marsikatera sedežna garnitura iz umetnih materialov že tako dobro narejena, da je enako vzdržljiva kot tista iz usnja, čeprav ima veliko nižjo ceno.