Plovba po reki Soči

kajak soča

Soča sicer ni reka, ki bi jo uporabljali za pomemben rečni promet, je pa vsekakor zelo pomembna vodna žila Posočja vsaj za tiste, ki uživajo v rekreaciji na vodi. Na svoj račun bodo prišli predvsem kajakaši, pa tudi rafting je na tej reki izjemno priljubljen.

Za kajak Soča predstavlja idealno prizorišče, saj jo lahko preplujemo po skoraj celi dolžini, oziroma vsaj v tistih najbolj zanimivih delih. V zgornjem delu reke so razmere za plovbo s kajakom idealne, zato se splača izkoristiti nekaj prostih dni in obiskati ta del Slovenije. Poleg tega je za kajak Soča primerna tudi s tega vidika, da ponuja odlično izkušnjo različnim kajakašem – na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki še nikoli niso sedeli v čolnu, saj lokalna turistična ponudba združuje mnoge programe za začetnike. Ker je za kajak Soča v nekaterih mirnih odsekih zelo primerna, se tam lahko v svojih veščinah preizkušajo tudi popolni začetniki. Kar nekaj je takšnih priljubljenih točk, poleg turističnih središč v zgornjem Posočju recimo tudi Most na Soči.

Še bolj priljubljen je med obiskovalci rafting na Soči. Medtem ko se s kajakom po reki zapeljejo predvsem tisti, ki so v čolnu že izkušeni in si izziv postavijo namenoma, je rafting na Soči atrakcija za tiste, ki obiščejo turistična središča Posočja in v ponudbi najdejo aktivnosti, s katerimi bi si radi krajšali čas. Posebej ustrezna je izbira raftinga za skupine in družine, saj gre za idealno družabno aktivnost v poletnih dneh. Nič čudnega, da je prav rafting na Soči med najbolj priljubljenimi storitvami v ponudbi turističnih agencij v Posočju.

Soča omogoča še druge načine plovbe, omembe si recimo zasluži vodni bob, lokalna mladina pa se rada po reki zapelje kar z doma izdelanimi gumenjaki iz zračnic traktorskih gum. Možnosti je torej obilo, najboljše izkušnje pa gotovo ponuja ponudba lokalnih turističnih agencij.