Parket se odlično obnese v vseh vrstah prostora

parket

Pri izbiri talne obloge v svojem domu ali v katerem koli drugem objektu bodite zahtevni. Obloga mora biti v veliki meri prilagojena razmeram v prostoru. V kopalniški prostor zato zagotovo ne boste polagali lesene obloge, saj se na takšnem mestu ne bi dobro obnesle. So pa lesene talne obloge izjemno dobrodošle v številnih drugih prostorih, kjer ni prisotne vlage. Med najbolj priljubljeno vrsto talne obloge pa zagotovo sodi parket.

Parket je odlična izbira tako za moderno opremljena stanovanja kot tudi za starejša. V prostor prinaša številne prednosti. Ena od ključnih je njegova dolga življenjska doba. Na trgu lahko izbirate med številnimi različicami parketa. V osredju je gotovi parket.

Gotovi parket in vse druge vrste parketov so vam po ugodnih cenah na voljo tudi v spletnih prodajalnah. Na spletnih prodajnih policah boste lahko izbirali med različnimi vrstami parketa svetovno uveljavljenih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk.

Brušenje parketa za izravnavanje in glajenje talne obloge

Brušenje parketa je potrebno opraviti takoj po mirovanju. Postopek je potreben zaradi izravnavanja ter glajenja talne obloge iz lesa. Brušenje je nujno potrebno opraviti s profesionalnimi brusilnimi stroji.

Ker se slabo obrušenega poda z lakiranjem ali oljenjem nikakor ne da skriti, vam priporočamo, da brušenje parketa opravijo strokovnjaki. Pred samim brušenjem lesene talne obloge je potrebno izjemno skrbno očistiti parket ter ne nazadnje preveriti še stik s podlago. Najprej se opravi grobo brušenje parketa. Zanj se praviloma uporablja brusni papir zrnatosti 36 ali 40. Brusilni stroj je treba voditi pod določenim kotom, to je približno 30 stopinj od poteka lesnih vlaken. Ko se obrusi vsa površina v eni smeri, se nadaljuje brušenje parketa pod kotom 60 stopinj.

Brušenje parketa se končna z brušenjem robov in vogalov ter vseh manj dostopnih predelov. Tudi za to se uporabljajo posebni stroji in papir določene zrnatosti.