Omejevanje dostopa do industrijskih površin

Zapornice

V industrijskem okolju ne želimo tvegati. Predvsem ne želimo na površine spuščati nepovabljenih gostov in vsiljivcev, ki tam nimajo kaj početi. Pripetijo se lahko razne nesreče, v vsakem primeru pa se bo zmotil delovni ritem. Bolje je torej poskrbeti za omejitev dostopa, kar dosežemo z dobrimi vrati.

Kakovostna industrijska vrata imajo različne naloge, ki jih ne smemo zanemariti. Ne gre le za vrata, ki omejujejo dostop do industrijskega poslopja, čeprav je prav to glavna naloga tega elementa. Če imamo širok dovoz, moramo poskrbeti hkrati za dobro varnost in enostavno odpiranje. Ne želimo ovirati prehoda za tiste, ki v tem okolju opravljajo pomembno delo, vseeno pa moramo omejiti dostop nepovabljenim gostom. Pogosto se odlično obnesejo kar zapornice, ki so zelo enostavna, a presenetljivo učinkovita rešitev. Zapornice imajo predvsem to prednost, da se hitro odpirajo in zapirajo, odlično se izkažejo tudi brez nadzora upravitelja. Ravno zato se pogosto uporabljajo na parkiriščih in v parkirnih hišah ter podobnih okoljih, kjer je treba zagotoviti učinkovit pretok prometa. V industrijskem okolju imamo pogosto podobne potrebe, zato pridejo zapornice prav tudi kot industrijska vrata.

Ne morejo pa zapornice ponuditi posebne varnosti, še posebej če jih ne nadzorujemo. V tem primeru pridejo v poštev le konkretna industrijska vrata, ki so dovolj trdno izdelana, da jih ni mogoče enostavno preskočiti. Že sama po sebi lahko takšna vrata preprečijo prehod vsiljivcem, tako da smo lahko brez skrbi tudi takrat, ko je poslopje prazno. Še boljši bo učinek, če zagotovimo poleg kakovostnih vrat tudi dober nadzor. V tem primeru lahko pričakujemo popolno varnost, vrata pa ponujajo še druge dobrodošle funkcionalnosti. Imeli bomo namreč tudi popoln nadzor nad dostopom do območja, saj lahko industrijska vrata opremimo s kamerami in raznimi komunikacijskimi rešitvami. V tem primeru lahko funkcionalnosti zelo dobro izkoristimo tudi pri rednem delu.