V sodobnih pekarnah in slaščičarnah pogosto bolj kot velike in drage naprave izstopajo malenkosti, ki bistveno odločajo o izkušnji kupcev in posledično prodajnih uspehih. Prav tako lahko te malenkosti odločajo tudi o temu, ali bo inšpektor ob obisku zadovoljen ali ne. Treba je namreč poskrbeti za popolno higieno, pri kateri pomembno vlogo odigra prav vsak element na poti od pečice do stranke.
Nič čudnega torej, da med pripravo piškotov in drugih slaščic ne smejo manjkati rokavice za enkratno uporabo. Te so pomemben del rutine v vseh obratih, ki se ukvarjajo s pripravo hrane, treba pa je poskrbeti, da so tudi zares v uporabi. Rokavice za enkratno uporabo se uporabljajo v različnih delih postopka. Seveda se morajo uporabljati že med samo pripravo jedi, nanje pa ne smemo pozabiti po koncu – pri pakiranju oziroma serviranju končnih izdelkov strankam.
Rokavice za enkratno uporabo v tej zaključni fazi ne bodo potrebne, če slaščice prej zapakiramo v ustrezno embalažo. Kot nalašč so posode za piškote, ki zagotavljajo varen in priročen prostor za okusne piškote, hkrati pa zelo pomagajo tudi pri predstavitvi in prodaji strankam.
Posode za piškote prav tako igrajo pomembno vlogo pri zagotavljanju higienske neoporečnosti delovnega procesa in končnega izdelka. Ker poleg tega služijo tudi kot izvrstna embalaža za predstavitev izdelkov na prodajnih policah oziroma v vitrinah, so nujna oprema tistih obratov, ki prodajajo tudi dlje časa sveže pecivo. To mora biti namreč hranjeno v ustrezni embalaži, da je primerno za prodajo v vsakem trenutku – posode za piškote omogočajo prav to!