Ni vsaka masaža za vsakogar

Masaza stopal

Nekatere storitve masažnih salonov so zelo univerzalne in tako kot nalašč tudi za tiste, ki sploh nimajo nikakršne ideje, kako posamezna masaža izgleda. A po drugi strani so nekatere masaže tudi takšne, ki niso povsem primerne za vsakogar.

Masaže za vse

Brez skrbi se lahko odločimo za nekatere univerzalne vrste masaž. Takšna je na primer masaža stopal, ki je vsekakor zelo primerna za praktično vsakogar. Masaža stopal je nadvse prijetna in sproščujoča, kot takšna pa izvrstna izbira za vse, ki se le občasno podajo v masažni salon, kot tudi za tiste, ki bodo salon obiskali prvič. Tako kot masaža stopal so univerzalne še določene druge masaže, pravzaprav praktično vse, ki se izvajajo v klasični tehniki. Kar nekaj salonov ponuja tudi posebne antistresne masaže, ki so zelo primerne za tiste, ki iščejo sproščujoč oddih pod spretnimi rokami maserjev in maserk.

Specifične masaže

Nekatere masaže so precej specifične in se priporočajo le tistim, ki se spopadajo z določenimi težavami. Prav tako se nekatere masaže izvajajo s posebnimi tehnikami, na katere je dobro biti pripravljen. Primer takšne storitve je tradicionalna tajska masaža, ki je sicer dokaj pogosto zastopana med storitvami masažnih salonov tudi v Sloveniji. Tradicionalna tajska masaža gotovo ni pametna izbira za tiste, ki si želijo le sprostitve in kratkega tretmaja – gre namreč za celovito masažo, ki se izvaja tudi s pomočjo komolcev, kolen in stopal. Če takšno masažo izvajajo izkušeni maserji, je končni rezultat seveda zelo dober, a v vsakem primeru se moramo na tradicionalno tajsko masažo tudi ustrezno pripraviti.