Napredne motorne kosilnice

Napredne motorne kosilnice

Košnja trave je lahko precej zamudna, če se pri delu ne poslužimo prave opreme. Sodobne kosilnice so nam v veliko pomoč, zamudno in zahtevno opravilo lahko spremenijo v enostavno nalogo, ki jo opravimo bistveno hitreje in lažje. Seveda pa bo treba za tak rezultat in prijetno izkušnjo izbrati pravo napravo, ki se bo pri uporabi zares izkazala s pričakovanimi odlikami.

Kosilnice za večje površine

Napredne motorne kosilnice uporabljamo predvsem na večjih površinah in zahtevnejših terenih, saj pridejo njihove prednosti prav v takšnem okolju najbolj do izraza. Na zelenicah večjih dimenzij se bo najbolje znašel vrtni traktor, ki je prilagojen zahtevnim izzivom. Gre za vsestransko vrtno vozilo, ki ga lahko izkoristimo za pomoč pri vseh mogočih opravilih, predvsem pa se izkaže z udobno, hitro in učinkovito košnjo. Sedežne kosilnice imajo predvsem to prednost, da so zelo udobne za uporabo, kar pomeni, da se bomo košnje lotevali pogosteje in brez težav. Vrtni traktor pa lahko za nameček opravi tudi še kakšno drugo delo na večjem posestvu, torej prinaša še dodatno vrednost zahtevnim uporabnikom v takšnem okolju.

Na večjih površinah sicer pogosto najdemo tudi manjše kosilnice, ki služijo košnji okoli kakšnih ovir ali v nedostopnih kotičkih. Vrtni traktor lahko enostavno pokrije veliko površino, ne more pa doseči vsakega kotička.

Kosilnice za manjše površine

Na manjših površinah se bolje obnesejo manjše motorne kosilnice, ki so pogosto še nekoliko enostavnejše za uporabo, gotovo pa cenejše in bolj priročne. Najpogosteje se uporabljajo samohodne kosilnice, med naprednimi modeli gre izpostaviti predvsem tiste, ki imajo električni pogon. Električne kosilnice lahko upravlja tudi pametni navigacijski sistem, to velja za robotske kosilnice, ki so vedno bolj priljubljena izbira na manjših in srednje velikih vrtovih. V vsakem primeru pa se za izredno uporabne izkažejo tudi motorne kosilnice, ki jih upravljamo kar ročno, to so motorne kose in nahrbtne kosilnice.