Najboljša kmetijska mehanizacija za vse pridelovalce

kmetijska mehanizacija

Bliža se čas žetve in vsi pridelovalci v kmetijskih dejavnostih se že počasi pripravljajo na dolge dneve, ki jih bodo preživeli v svojih kmetijskih mehanizacijah. Vsi traktorji so pripravljeni in očiščeni, podrahljači čakajo na svoje voznike. Kmetijska mehanizacija ne obsega samo navadnih traktorjev. Kmetijska mehanizacija so tudi vsa druga vozila in pripomočki, ki kmetom olajšajo delo.

Najbolj pomembni so seveda ljudje, s katerimi pridelovalci in obdelovalci sodelujejo, saj morajo tudi oni biti usposobljeni za upravljanje razne mehanizacije. Poznati morajo vse postopke, kako se začne proces žetve, kam se pridelki shranjujejo in katera kmetijska mehanizacija se uporablja za določeno opravilo.

Kateri je najboljši?

Velikokrat med pogovorom med kmeti zasledimo hrupne debate o tem, kateri traktor je najboljši. Nekateri zaprisegajo na John Deerja, drugi na Zetorja, najde se tudi kakšen privrženec Claasa. Na koncu pa niti ni pomembno, kdo je zmagovalec, saj je važno le, da je ta kmetijska mehanizacija za njih najbolj optimalna in da ta vozila oddelajo delo, za katero so namenjena. Vsak pa mora biti tudi pripravljen na nepredvidene stvari – kot je na primer kakšna menjava ali popravilo gume.

Kmeti so najbolj zadovoljni, ko jim eno vozilo ponuja več funkcij; z njim lahko – med glavnim – prevažajo pridelke, hkrati jih tudi z mehanizacijo s samim dvigom prikolice premaknejo na senik ali v skladišče, lahko rahljajo in prekopljejo zemljo. Ko je čas žetve pa so najbiolj zadovoljni, če je njihova oprema v najboljšem stanju in jim nezaželena popravila ne otežujejo delovnega dne.

Kmetijska mehanizacija je na prvem mestu namenjena vsem kmetom in obdelovalcem, ki bi si radi olajšali vsakodnevna opravila in jih opravljali hitreje ter prihranili nekaj časa, kjer bi lahko postorili kakšno drugo delo ali opravilo.