Na zdravljenje v masažni salon

Bownova terapija

Na zdravljenje v masažni salon

Nobenega dvoma ni, da so masaže zelo blagodejne za telo in duha. Ne mislimo pa le na sprostitev in splošno počutje, ki se izboljša po obisku masažnega salona. Nekatere storitve maserskih mojstrov so posebej namenjene komplementarnemu zdravljenju različnih težav. Običajno se izvajajo vzporedno s klasičnim zdravljenjem, posebej učinkovite pa so pri fizioterapijah, rehabilitaciji in odpravljanju posledic stresa oziroma preobremenjenosti.

Katere storitve so na voljo?

Med takšnimi terapijami izstopata na primer Bownova terapija in refleksoterapija.

Refleksne masaže so že dobro znane in tudi zelo priljubljene. Pogosto se izvajajo le za sprostitev in splošno počutje, saj gre za masažo stopal oziroma dlani, ki je lahko opravljena hitro in brez posebnih ciljev. Po drugi strani pa je možno oblikovati celovit tretma, pri katerem refleksoterapija pomaga pri specifičnih težavah. Ker refleksne točke v stopalih in dlaneh vplivajo na različne dele telesa, seveda ne gre le za zdravljenje stopal oziroma dlani. Refleksoterapija, ki jo izvaja izkušen mojster, bo zelo vsestranska in učinkovita.

Za podobno univerzalno se izkaže Bownova terapija. Ta sicer nima tako splošno uveljavljene aplikacije in je le redko na izbiro v redni ponudbi masažnih salonov. Se pa izkaže za nadvse učinkovito, če se sestavi primeren tretma za zdravljenje vseh mogočih tegob. Bownova terapija res pokriva zelo širok aspekt zdravstvenih težav, saj gre za skupek tehnik, ki se lahko precej poljubno aplicirajo. Seveda je prav zaradi tega še toliko bolj pomembno, da načrtovanje in izvajanje takšne terapije zaupamo izkušenemu strokovnjaku, prav tako je tretma običajno nekoliko daljši s pogostejšimi obiski.