Lepa in uporabna drsna vrata

Lepa in uporabna drsna vrata

Od vrat običajno pričakujemo brezhibno funkcionalnost, ki se je pravzaprav sploh ne zavedamo – nanjo pomislimo šele takrat, ko gre kaj narobe, na primer ko se nam avtomatska drsna vrata kljub mahanju pred senzorjem nočejo odpreti. Vsekakor je pametno najprej poskrbeti za brezhibno delovanje vrat, a nato moramo gotovo pomisliti tudi na vizualno podobo, saj s to vrata ključno prispevajo k celotni estetiki prostora, tako z notranje kot z zunanje strani. Kakovostna vrata torej hkrati izpolnjujejo več nalog, zato jih je treba izbrati zelo premišljeno.

Ker imamo na voljo nekatere zelo posrečene in predvsem preizkušene rešitve, odločitev morda ne bo tako težka. Pogosto so drsna vrata steklena, saj ravno s tem materialom pokrijemo širok spekter potreb različnih uporabnikov. Takšna drsna vrata so na pogled zelo privlačna, pravzaprav ima steklo dodatno prednost v tem, da ga lahko zelo dobro obdelujemo in na ta način dosežemo različne učinke. Tudi če vemo, da so drsna vrata steklena, na primer to še ne pomeni, da bomo lahko skozi pokukali v notranjost prostora. S tem je možno takšna vrata zelo elegantno vključiti v praktično okolje, še posebej če upoštevamo možnost nadgradnje z različnimi mehanizmi odpiranja in zapiranja. Pri teh sicer ni tako pomembno, ali so drsna vrata steklena ali uporabimo kak drug material, moramo pa izbrati ustrezen mehanizem, ki bo v dani situaciji kar najbolj učinkovit.

Funkcionalno so avtomatska drsna vrata pogosto najboljša možna izbira, še posebej tam, kjer imamo redno opravka z večjim številom obiskovalcev. Tam si ne moremo privoščiti obiranja in gneče zaradi odpiranja in zapiranja vrat, vse to je bolje prepustiti mehanizmu, ki bo delo opravil samodejno. Avtomatska drsna vrata so zelo posrečena rešitev v različnih okoljih, poleg tega jih lahko nadgradimo z nekaterimi naprednejšimi senzorji, upravljamo jih lahko tudi ročno, celo na daljavo …