Klasični parket se učinkovito uporablja že stoletja

klasični parket

Klasični parket je izjemno dobro poznana lesena talna obloga, ki se uporablja že več stoletij. Ima izjemno dobre prednosti, zato je pogosta izbira kupcev, ki želijo v svoj dom položiti kakovostno naravno talno oblogo.

Klasični parket je mogoče obnavljati, zato je trajna talna obloga, ki preživi tudi do več generacij. Takšna tla so za vzdrževanje in čiščenje izjemno preprosta. Klasični parket je zlasti dobrodošel za vse tiste osebe, ki se soočajo z alergijami. Takšna talna obloga je tudi na sploh zelo zdrava izbira.

Investicija v klasični parket se izplača

Glede na omenjene prednosti se investicija v klasični parket zagotovo zelo splača. Vseeno pa morate biti pozorni pri izbiri proizvajalca. Na trgu je več kot dovolj ponudbe, a vsa ni enako kakovostna. Veliko dobre izbire boste našli tudi na spletu, kjer imajo priznani proizvajalci svoje trgovine s parketi.

Tudi sicer se vam naročanje klasičnega parketa preko spleta splača, saj so spletne cene parketov na sploh veliko dostopnejše.

Oljen parket daje izjemno lep izgled talne površine

Če ste kdaj vstopili prostor, v katerem vas je pričakal oljen parket, ste bili nad njegovim izgledom zelo navdušeni. Po drugi strani pa vam je morda ljubši lakirani parket. Za obe vrsti lahko rečemo, da se ponašata z dovolj prednostmi, da sta odlična izbira. A končna odločitev je predvsem odvisna od vaših želja, potreb in ne nazadnje tudi od zmožnosti.

Oljen parket je v primerjavi z lakiranim morda nekoliko zahtevnejši za vzdrževanje. Sicer pa se vzdrževanje oljnega parketa prične že s preventivnimi ukrepi. Ti namreč lahko zelo dobro doprinesejo k dolgoročni ohranjenosti vaše lesene talne obloge. Če je le mogoče, se po oljnem parketu ne sprehajajte v čevljih. S tem boste preprečili vnos umazanije, kamenčkov, ki bi lahko oljen parket hitro poškodovali.

Oljen parket je prav tako treba učinkovito zaščititi pred nekaterimi kosi pohištva oziroma njihovimi deli. Nezaščitene noge  stolov ali mize lahko takšen parket hitro poškodujejo.