Kako poteka prenova kopalnic?

prenova kopalnic

Kot vsa dela v hiši se mora vse začeti z zelo dolgim in podrobnim premislekom. Od tega zakaj se sploh odvija prenova, do tega koliko denarja imamo na voljo, da se sploh lotimo projekta, ki je tako obsežen kot je lahko prenova kopalnic, prav tako pa se moramo konec koncev odločiti, ali bomo zamenjali tudi brisače, ali mogoče kljuke na vratih, če bomo že menjali pipe iz zlatena srebrno. KO imamo v glavi izrisan načrt glede tega, kako se bo začela prenova kopalnic, pa moramo ta načrt nekako spraviti na papir in začeti iskati izvajalca del.

V celotnem procesu je najpomembneje, da je keramičar prisoten tudi takrat, ko šele finaliziramo načrte, saj lahko le na ta način zagotovimo, da so vse naše ideje izvedljive, prav tako pa ima keramičar možnost povedati, koliko bi kakšen detajl stal, in koliko bi dejansko doprinesel k prostoru, saj ima prav vsak keramičar veliko več izkušenj s tem, kako poteka prenova kopalnic, kot jih bomo mi kadarkoli imeli. Najbolje je, če v svojih mislih izdelamo izjemno natančen načrt, in potem pustimo tistim, ki so bolj izkušeni, da nam ga pomagajo dejansko realizirati in to ne samo v sami izvedbi ampak tudi v določanju podrobnosti.

Ko so načrti in proračuni izdelani se lahko keramičar loti svojega dela, vendar moramo biti tudi pozorni na urnik izvajalca in na to, da se prenova kopalnic drugih strank ne prekriva preveč z našo do te mere, da bi mi morali nato hiteti, ali da bi prišlo do nepričakovanih zamud na drugih gradbiščih. Prav tako pa je dobro, če smo tudi sami lahko prisotni med procesom prenove, saj tako lahko vedno odločamo na mestu glede podrobnosti, ki so sicer bile dogovorjene, vendar niso izvedljive, ali pa če pride do kakšnih težav, ki na papirju niso bile predvidene.