Hišni vodovod poskrbi za dotok vode iz javnega vodovodnega omrežja

Hišni vodovod 1

Vodovodne inštalacije v grobem delimo na dva dela. Prvi del je zunanji vod, ki je nameščen zunaj objekta in poteka od javnega vodovodnega omrežja do vhoda v hišo. Drugi del pa je hišni vodovod, ki zajema vse razvode znotraj hiše, od vhoda do končnih izpustov, kot so na primer pipe v kopalnici in kuhinji, kotliček v kopalnici ali pa dovod vode za pomivalni in pralni stoj. 

Seveda pa tu ne gre zgolj za hladno vodo, ampak tudi za dovod tople vode, zato moramo pri tem obvezno upoštevati pravilno cirkulacijo vode. Za hišni vodovod je izjemno pomembna namestitev zadostnega števila ventilov, ki vam ob morebitnih posegih omogočajo zapiranje vode po posameznih razvodih, zato je potrebno biti na to še posebej pozoren. Vsekakor je pomembno, da je hišni vodovod napeljan brezhibno in strokovno, saj lahko v nasprotnem primeru pride do velike materialne škode.

Talno gretje cena je ključ do prihrankov pri stroških ogrevanja

Morda boste mislili, da je talno gretje ena od sodobnejših oblik ogrevanja, vendar temu to ni tako. Ravno nasprotno. Gre za enega najstarejših poznanih sistemov centralnega ogrevanja, ki so ga v nekoliko drugačni obliki poznali že v rimskih časih. Če danes iščete za vas najboljšo rešitev za talno gretje, cena variira od posameznega projekta. Odvisna je predvsem od površine prostora in seveda kompleksnosti izvedbe.

Predno se odločite za talno gretje, se je pametno pozanimati predvsem o njegovi montaži in seveda stroških izvedbe. To boste najhitreje izvedeli, če boste v spletni iskalni niz vtipkali talno gretje cena, kjer vam bodo pri izbranem ponudniku vse potrebne informacije. Ne glede na to, velja talno gretje za enega najbolj učinkovitejših načinov ogrevanja, zato boste z njim zagotovo prihranili, a le, če boste poiskali kakovostnega in zanesljivega ponudnika, ki vam za določeno ceno ponuja najboljšo storitev.