Enostavna oprema za zahtevno delo s tovorom

Ročni paletni viličar 5

Praktično vsako delo s težkim tovorom je precej zahtevno, saj ga ne moremo enostavno opraviti na roke. Že kakšnih sto kilogramov je preveč, da bi lahko bremena sami dvigovali in prestavljali, pri rednem delu pa so že veliko manjše obremenitve lahko zelo naporne. Na srečo si lahko pomagamo z viličarji, ki nam delo močno poenostavijo. Na voljo imamo celo vrsto viličarjev, ki jih lahko uporabimo za ta namen. Različne naprave imajo različne prednosti in slabosti, pričakujemo lahko torej različne izkušnje glede na to, za kakšno napravo se odločimo in s kakšnim delom se ukvarjamo. Jasno je, da imamo v mnogih primerih na voljo dokaj enostavno opremo, ki zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo in uspešno opravljanje delovnih nalog.

Ročni paletni viličar

En primer je ročni paletni viličar, ki je vsekakor zelo enostaven. Le težko bi lahko našli enostavnejšo izvedbo, predvsem če upoštevamo način uporabe. Na dolgi rok je ta naprava zelo uporabna in se izkaže za vsestransko, že takoj pa prepriča z možnostmi enostavnega prestavljanja tovora na paletah. To pomeni, da lahko pričakujemo odlično uporabniško izkušnjo, tudi če ne gre za posebej zmogljivo napravo, ki bi lahko visoko dvigovala zelo težka bremena. Ročni paletni viličar je nepogrešljiv pripomoček v različnih okoljih, kjer imamo opravka s tovorom na paletah. Tudi v kakšnih manjših skladiščih pride zelo prav.

Električni viličar

Če se poslužimo naprave z električnim pogonom, lahko takoj pričakujemo nekatere izrazite prednosti. Električni viličar je zelo prijeten za uporabo, tudi enostaven za upravljanje, predvsem pa nima izpušnih plinov in hrupa. Poleg tega lahko računamo na to, da bo dočakal daljšo življenjsko dobo, električni pogon je lažje vzdrževati in tudi stroški bodo na dolgi rok veliko nižji. Tako se lahko tudi električni viličar izkaže za idealno izbiro v primeru, da iščemo enostavno opremo za zahtevno delo s težkim tovorom.