Drsna vrata v različnih prostorih

Notranja drsna vrata

Drsna vrata so zelo uporabna, izkažejo pa se tudi z nekaterimi edinstvenimi prednostmi. Ravno zato jih srečujemo v različnih okoljih. Najbolj značilna so avtomatska vrata v poslovnih in komercialnih prostorih, recimo v raznih trgovinah. A to še zdaleč ni vse, kar zmorejo takšna vrata. Prav tako jih namreč lahko uporabimo v raznih drugih okoljih, tudi v domačih stanovanjskih prostorih. Drsni mehanizem ima namreč različne prednosti, ki jih lahko dobro izkoristimo.

V stanovanjskem okolju prevladujejo notranja drsna vrata, lahko pa dobre učinke dosegamo tudi z zunanjimi vrati. Notranja drsna vrata uporabljamo predvsem tam, kjer želimo doseči kar najboljši izkoristek prostora, saj je drsno vodilo izjemno kompaktno in elegantno, predvsem pa ne zaseda uporabne površine v prostoru. Nihanja vrata potrebujejo veliko prostora za enostavno odpiranje in zapiranje, medtem ko drsna vrata praktično ne posegajo v uporabno površino prostora. Tako lahko predvsem v manjših stanovanjih dosegamo zelo dobre učinke in odličen izkoristek razpoložljive površine. Seveda pa lahko notranja drsna vrata vgradimo tudi v večja stanovanja, tam pridejo do izraza tudi druge prednosti takšnih vrat, recimo enostavno odpiranje in zapiranje, pa tudi čudovita estetska podoba.

V sodobnih stanovanjih se drsna vrata uporabljajo tudi na vhodu, še pogosteje pa na prehodu na balkon, vrt ali teraso. Tam se včasih uporabljajo tudi avtomatska vrata, ki jih lahko enostavno upravljamo na daljavo ali pa nastavimo samodejne režime delovanja. S temi opcijami lahko dosegamo zelo posrečene učinke, ki dvigujejo kakovost bivanja v dobro opremljenem domu. Seveda pa ni nujno, da so to avtomatska vrata, tudi ročna drsna vrata se v takšnih vlogah odlično obnesejo.

Drsna vrata se v stanovanjskih prostorih odlično znajdejo. Čeprav imamo v mislih pogosto avtomatska drsna vrata, ki prevladujejo v komercialnem in poslovnem okolju, so domačim uporabnikom na voljo še mnoge druge izvedbe, s katerimi lahko dosežemo zelo posrečene učinke.