Dimniški sistemi sodobnega časa

Dimniški sistemi

Zavedati se je potrebno, da ima sodobno zasnovani dimnik precej težko nalogo, saj sodobna kurilna peč oddaja dimne pline z nizko temperaturo. Gorilnik peč se nenehno vklaplja ter izklaplja, s tem pa še dodatno bremeni segrevanje dimnika na delovno temperaturo. Ustrezni sodobni dimniški sistemi so tisti, ki se lahko hitro ogrejejo in hitro ohladijo ter so popolnoma tesni in odporni na kondenz.

Gradnja novega dimnika

Dimniški sistemi na sploh morajo biti vnaprej dobro načrtovani. Pri gradnji novega dimnika lahko naredimo začetniško napako že s tem, ker se pred gradnjo ne odločimo, kakšno kurilno napravo bomo vgradili ter katero gorivo bomo uporabljali. Višina samega dimnika je praviloma določena že z višino objekta. Njegova višina ne nazadnje vpliva tudi na sam nagib strehe ter na ostale stavbe v neposredni bližini.

Pri načrtovanju novega dimnika je treba nujno poskrbeti, da se plini ne bi preveč ohlajali in s tem ne bi dosegli zunanjega ozračja. Posledica takšnega delovanja bi bila, da bi se v zgornjem delu dimnika pričel izločati kondenz.

Inox dimniki so odličen nadomestek za stare izrabljene dimnike

Inox dimniki iz nerjavečega materiala so odlična rešitev za dotrajane dimnike, ki so potrebni sanacije. Inox dimniki oziroma cevi se namestijo v že obstoječi dimnik. Na tem mestu odlično poskrbijo za odvajanje škodljivih plinov.

Inox dimniki se prav tako lahko namestijo kot povsem samostojna dimna tuljava. Njihova življenjska doba je dolga, ker so prilagojeni na modernejše sisteme kurjenja – na fosilna goriva. Njihova lastnost je, da so povsem neobčutljivi na raztezanje materialov zaradi temperaturnih in vremenskih razmer.

Ponudba za izdelovanje inox dimnika

Če vas inox dimniki zanimajo in bi ga tudi vi radi vgradili na ustrezno mesto, poiščite primernega ponudnika za izdelavo. Veliko odlične ponudbe boste našli tudi na spletu. Izberite nekaj podjetij z najboljšimi referencami ter jim pošljite povpraševanje. Na podlagi njihovih ponudb boste lahko ugotovili, koliko bi vas stal inox dimnik.