Zanimam se za določen predmet javne dražbe in me zanima, ali ga lahko prej pogledam?

javne dražbe

Ali je tudi za vas najbolj sprejemljiv način kupovanja, videno kupljeno? Seveda in le to omogoča pošten nakup. Namreč, kupiti stvar brez da si jo prej ogledamo, tvegamo, da ta ne bo takšna kot smo dejansko pričakovali. Ko pa si stvar pogledamo in nas ta zanima, se odločimo za nakup, navsezadnje nimamo se potem skoraj pravice pritoževati, ker smo si jo ogledali, razen, če pride do kakšnih napak pri uporabi in seveda, odvisno tudi od tega, kaj kupujemo, v kakšen stanju, ipd. Če pa nas zanima predmet javne dražbe, pa si seveda tudi tega želimo ogledati. Navsezadnje ne želimo kupiti mačka v žaklju.

Javne dražbe oziroma prodajalci predmetov na javnih dražbah običajno omogočajo predhodni ogled predmetov. Pri vsaki dražbi je običajno razpisano, kdaj so ogledi možni, če to ni navedeno, pa je najbolje, da kontaktiramo prodajalca in ga povprašamo o vsem in tudi o možnosti ogleda ter se dogovorimo za sam ogled.

Ko kaj kupujemo, ne glede na to ali so to predmeti javne dražbe ali pa se odpravimo klasično v nakup, seveda stvari pregledamo in navsezandje zanje tudi nekaj plačamo in želimo vedeti, kaj smo kupili. Ne želimo denarja po nepotrebnem metati stran z neuporabnimi nakupi.

Če nas torej zanima predmet javne dražbe, ne glede na to, ali gre za nepremičnino, mogoče nas zanima, v kakšnem stanju je določen avtomobil, ipd., je prav, da se pozanimamo pri prodajalcu, kdaj lahko predmet si ogledamo. In tudi predno plačamo varščino, da vemo, kaj dražimo in koliko smo pripravljeni za določeno stvar odšteti. Mogoče bo ta po naših pričakovanjih, morebiti pa bomo pri ogledu razočarani. Zato je najbolj prav, da si predmete predhodno ogledamo in šele potem pristopimo kot ponudnik ali kupec na dražbi. Prav tako, da po ogledu dobimo občutek, koliko je kateri predmet vreden.