Vse za košnjo brez težav

Traktorski rezervni deli

Košnja večjih površin lahko vzame veliko časa, zahteva pa tudi nekaj truda in dela. Pomagamo si seveda z razno opremo, ki pa ni vedno povsem zanesljiva – kaj hitro se lahko zgodi, da bomo zaradi kakšne nezgode obtičali sredi napol pokošene trate. Da se to ne bi zgodilo, moramo za svojo opremo dobro skrbeti.

Najbolj pozorni bodo morali biti tisti, ki kosijo s traktorskimi kosilnicami. V tem primeru bodo namreč dobrodošli tudi traktorski rezervni deli, pravzaprav se vsa vzdrževalna opravila dotikajo tako traktorja kot same kosilnice. Pravzaprav so tudi traktorski rezervni deli pogosto tisti, ki odločajo o delovanju kosilnice, na primer kardani, jermeni in podobni izdelki, seveda pa brez traktorja kosilnice sploh ne bomo mogli uporabljati, zato mora biti vozilo vedno v optimalnem stanju. Traktorski rezervni deli so zelo dobrodošli, nato pa poskrbimo tudi za vzdrževanje kosilnice. Ker se ta uporablja le občasno, je treba pred prvo košnjo v letu dobro preveriti delovanje naprave, prav tako je pametno kosilnico dobro pripraviti na zimski počitek in jo shraniti nekje na varnem.

Seveda pa ni treba kositi s traktorsko kosilnico, tudi večje površine dopuščajo uporabo nekaterih drugih naprav. To je lahko recimo BCS kosilnica, ki se izkaže za zelo uporabno alternativo tudi na zahtevnejših terenih. Omogoča enostavno košnjo visoke trave, a tudi v tem primeru moramo najprej poskrbeti za to, da imamo na voljo odlično pripravljeno napravo. BCS kosilnica sicer ne zahteva veliko vzdrževanja, je pa pametno preveriti, v kakšnem stanju so noži. Ti se lahko pri delu hitro skrhajo in pogosto zahtevajo menjavo, če želimo kositi brez težav. Seveda pa lahko BCS kosilnica pokaže tudi nekatere druge probleme, ki jih ne bo tako enostavno odpraviti – nože lahko brez težav zamenjamo kar na terenu, ne moremo pa se tako enostavno lotiti popravila motorja ali drugih sistemov.