Vrtna oprema za profesionalce

Vrtne kosilnice

Oprema, ki jo imamo v domači vrtni lopi, nikakor ne zadošča za zahtevne uporabnike, ki se vsakodnevno soočajo z večjimi obdelovalnimi površinami. Za vzdrževanje večjih zelenic in zahtevnejših terenov se je treba opremiti s profesionalno opremo, ki bistveno olajša vrtnarska opravila, predvsem pa omogoča učinkovito delo in odlične rezultate. Dobro opremljeni izvajalci vrtnarskih storitev bodo zato bistveno bolj uspešni, investicija v opremo pa je vsekakor pravi korak v tej smeri.

Urejanje zelenic

Urejanja večjih zelenih površin si ne moremo več predstavljati brez motorizirane vrtne kosilnice. Profesionalne izvedbe so nadvse zmogljive, med najbolj uporabne vrtne kosilnice pa se uvrščajo sedežne različice, ki zagotavljajo udobno in učinkovito košenje. Za ljubitelje sodobne tehnologije pridejo v poštev robotske kosilnice, sicer pa so priljubljena izbira tudi električne oziroma akumulatorske kosilnice. V vsakem primeru je zelo dobrodošla pomoč vrtne kosilnice, ki bo kos zadanim izzivom.

Oprema za grmovje, veje in drevesa

V arzenalu vsakega resnega vrtnarja ne sme manjkati zmogljiva in vsestranska motorna žaga. Stihl MS 362 je priljubljena izbira med tistimi, ki želijo biti res pripravljeni na vsak izziv. Gre namreč za zmogljivo žago, ki se lahko brez težav sooči tudi z debelejšimi vejami in debli. Stihl MS 362 sodi v višji kakovostni razred in je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, medtem ko se bodo mnogi vrtnarji verjetno raje odločili za cenejšo in manj zmogljivo motorno žago. Je pa treba izbrati orodje, primerno za predvideno delo. V nekaterih primerih je izbira žage, kot je Stihl MS 362, pač edina smiselna odločitev.