Visoka korita za rože lahko postavite kjerkoli želite

Imate tudi vi radi rože in veste, da je to najlepši okras v vašem domu? Včasih je vzgoja cvetlic zahtevala veliko prostega časa, nege in denarja za nakup posameznih rastlin, gnojil in lončkov. Danes temu ni več tako. Na trgu je veliko ponudnikov, ki vam za ugodno ceno nudijo vse vrste uslug, tudi takšne, da vam uredijo dom z ustreznimi cvetlicami in koriti.

Vse bolj popularna postajajo visoka korita za rože, ki jih uporabljajo tudi tisti, ki nimajo vrta ali gredic. Vanje preprosto vsadijo cvetoče rastline ali bujno zelenje in v svoj dom vnesejo pravo poezijo lepote.

Visoka korita tudi za umetno rastlinje

Se pa najdejo tudi osebe, ki visoka korita uporabijo za imitacijo bujnega zelenja, kot na primer grmiček pušpana. Takšen način pogosto uporabljajo v različnih javnih ustanovah, hotelih in zdraviliščih, oziroma tem, kjer je obstoj naravnih rastlin vprašljiv zaradi nege, oskrbe in prostora.

Pred nakupom vam svetujemo, da si ogledate celotno ponudbo tovrstnih korit. Ta se med seboj zelo razlikujejo v ceni, kvaliteti, velikosti, obliki in še posebno v materialu, zato strokovni nasveti niso nikoli odveč. Če boste korita postavili le v notranje prostore, potem lahko izbirate iz katerega koli materiala, saj niso izpostavljeni vremenskim vplivom.

Zunanja korita naj bodo težka

Visoka korita za rože lahko izbirate iz različnih materialov kot so na primer keramika, les, pločevina, plastika, giza in inox. Najprimernejši material za zunanja okrasna korita je mešanica steklo keramičnih vlaken in umetne smole. Takšna visoka korita vam bodo izredno obstojna na vse vremenske pogoje, poleg tega pa so lahka in trdna, zato jih boste lažje prenašali.

Na območjih z močnim vetrom pa imajo prednost visoka korita za rože, ki so težja. Najprimernejši materiali za takšna korita je glazirana keramika ali granitogrez. Ta je izredno odporen na zunanje vplive, kot so zmrzal, sonce in veter.

Izjemno kakovostna visoka okrasna korita za rože nudi tudi novomeško podjetje Bevec.