Toplotna črpalka zrak zrak ne povzroča izgube toplote

Toplotna črpalka zrak zrak

Toplotna črpalka zrak zrak potrebuje za svoje delovanje dve funkcionalni enoti, ki ju namestimo zunaj in znotraj hiše. Zunanja enota bo iz zraka črpala toploto in jo bo prenesla v notranjost našega doma. Notranjo in zunanjo enoto moramo med seboj povezati s cevmi, ki ne potrebujejo dodatne toplotne izolacije.

Toplotna črpalka zrak zrak ima v notranjosti cevi, tako imenovano slanico, ki neprestano kroži med notranjo in med zunanjo enoto. Notranja enota je izdelana tako, da optimalno sprošča toploto v ogrevalni sistem celotnega doma.

Toplotna črpalka zrak zrak so lahko tudi navadne klimatske naprave, le da poleg hlajenja poskrbijo tudi za ogrevanje prostora. Ker ne trošijo skoraj nič električne energije so vedno bolj uporabljene pri mladih parih, ki si ne želijo imeti klasičnega grelnega sistema, saj živijo v enosobnem stanovanju.

Cena toplotne črpalke v spletni ponudbi

Cena toplotne črpalke ni ravno nizka. Vsekakor pa lahko z malce trudi dobimo kakšno ugodno ponudbo, ki jo je na spletu objavil določen ponudnik. Seveda bomo morali malce pobrskati po spletu in pregledati več različnih internetnih strani. Vendar le to nam lahko omogoči, da najdemo toplotne črpalke, ki so v akciji. Spletne akcije so velikokrat namenjene, da privabijo stranke.

Cena toplotne črpalke je le del stroškov, ki nam jih prinaša nakup toplotne črpalke. Poleg cene nakupa, moramo upoštevati še montažo toplotne črpalke. Cena montaže pa je odvisna od modela. Tiste toplotne črpalke, ki potrebujejo globoko vrtino, bodo imele dražjo montažo. Model zrak zrak, ki ima zunanjo in notranjo enoto, pa bomo lahko montirali po bolj dostopni ceni, saj se lahko enostavno namesti na trdno zunanjo površino.

Cena toplotne črpalke je torej odvisna od več različnih parametrov. V podjetju s tradicijo vam bodo prodajalci skrbno predstavili vse modele ter različne opcije financiranja. Podpirali vas bodo pri oddaji vloge za sofinanciranje, ki je ključno za dostopnejšo ceno toplotne črpalke.