Skiroji


Tekmovanje s skiroji med vrstniki je nekaj najbolj popularnega.

V šolah se vselej vrstijo takšna in drugačna tekmovanja, nekatera na pobudo šole, spet druga na pobudo staršev in nekatera na pobudo otrok. V preteklosti so kar nekajkrat pripravili tekomvanje v katerem so se lahko pomerili otroci s skiroji. Med njimi so bili predvsem tisti, ki so si želeli druženja in zabave. Naši otroci so vselej zelo aktivni in prav je, da se jih spodbuja v športnem smislu. Nikakor ne bi bilo pravično, da bi otroka nreprestano silili, da se samo uči.


Vsak otrok mora imeti določene svoje hobije in aktivnosti. Tekmovanja so samo ene izmed vrlin, katere otroke prepričajo, da se borijo in so zelo ponosni, če lahko zmagajo, če ne pa so veseli, da so se jih lahko udeležili. Tovrstna tekmovanja pogosto organizirajo kakšna društva ali so organizirana v sklopu športnega dneva, ko se zbere veliko ljubiteljev skirojev in se skupaj posijo po atletkem igrišču in upajo, da jim bo uspelo zmagati.

V preteklosti je bilo na osnovih šolah kar nekja tovrstnih tekmovanj, ki so otroke še bolj prepričala, da se vsekakor splača kupiti ta pripomoče in tekmovati. To je tako kot smučanje, ali lahko tekmuješ ali pa ne. V kolikor nimaš opreme in nimaš znanja zagotovo ne moreš tekmovati, če pa imaš oboje, pa se lahko udeležiš in tudi če si zaden, lahko na koncu rečeš, da si sodeloval. Velikokrat je pomembno sodelovati, da si lahko priključen skupini, da te ljudje cenijo, da imaš spomine, da nekaj narediš za sebe in še veliko je stvari, zakaj je pomembno, da si med prijatelji in sošolci. Otroci se v svoji mladosti niti ne zavedajo, kaj neki vse to pomeni, koliko dejansko lahko odnesejo od vsega tega in koliko lahko preko igre naredijo za svoje telo.

Morda deluje, da se le redko kaj dela na tem kolesu, vendar je veliko bolje kakor če bi samo sedeli in poslušali radio, gledali film, se smejali ali pa igrali igrco. Tukaj se lahko gibaš, izboljšuješ svoje motorične navade, se družiš in ustvarjaš spomine. Kakšne spomine bo imel nekdo, ki bo igral igrce. Ja, verjetno bo znal veliko igrc na pamet, vendar ne bo imel tistih lepih in iskrivih pogledov, zbadanja, druženja, zafrkavanja, petja pesmi, metanja peska, skrivanja, telefonskih pogovorov, ki trajajo ure in ure in seveda druženje ob skiroju. Ena sama naprava, ki lahko pripelje toliko nepozabnih užitkov. Strokovnjaki se vsekakor strinjajo, da so takšni športi pri otrokih nujno potrebni in da smo starši tisti, ki moramo otroke neprestano spodbujati, da se družijo, da naredijo nekaj zase. Moramo jim kupiti igrače s akterimi se bodo borili, s katerimi bodo naredili nekaj zase, katere jim bodo prinašale nepozabne spomine. Zakaj na stara leta nam ostanejo samo spomini, katere lahko delimo s svojimi otroki in družino. Tisti, ki slednjih nimajo, pa nimajo življenja, ki bi ga lahko delili, nimajo časa, ko so bili srečni in nasmejani. Bodimo hvaležni staršem, da nam dajejo to možnost in jo izkoristimo.

Skiro nas povezuje, nas dela srečne in piše neverjetne življenjske zgodbe, tudi ljubezenske.