S pravo kosilnico nad visoko travo

Vrtni traktor

Visoka trava je lahko velik izziv, saj je ne moremo pokositi kar z vsako vrtno kosilnico. Ravno zato je treba za trato redno skrbeti, da jo vzdržujemo v ustreznem stanju in lahko obdelujemo z opremo, ki ni posebej zmogljiva. Če pa imamo opravka s kakšno bolj zaraščeno površino, se bo treba poslužiti opreme, ki je bistveno bolj pripravljena na takšne izzive.

Pri tem je veliko odvisno od dejanskega stanja na terenu. Včasih se lahko dobro obnesejo že zmogljivi vrtni traktorji, ki bodo lahko ponudil dober rezultat pri obdelavi večjih površin. Takšne naprave se lahko uspešno soočijo z nekoliko višjo travo, predvsem pa z večjimi površinami, ki jih je možno na ta način udobno obdelati. Seveda pa vrtni traktorji še vedno zahtevajo ustrezen teren brez večjih ovir ali vsiljivcev v travi, prav tako naletimo na določeno omejitev, če pustimo travo rasti dlje časa. V nekaterih primerih gre za idealno rešitev, ni pa nujno, da se bodo vrtni traktorji izkazali za pravo izbiro v prav vsakem primeru.

Če vrtni traktorji ne pridejo v poštev, je dobro imeti pri roki zmogljivejšo opremo. V tem primeru ni boljše možnosti od BCS kosilnice, ki se prav nič ne zmeni za višino trave. Ta kosilnica je namreč povsem pripravljena tudi na košnjo močno zaraščenih parcel, saj visoko travo preprosto pokosimo na željeni višini. Z uporabo BCS kosilnice imamo možnost uspešne košnje na vsakem terenu, tudi če visoka trava sploh ni glavna ovira, temveč se morda srečujemo s kakšno podrastjo ali drugimi vsiljivci. V vsakem primeru gre za idealno izbiro za kakšne zahtevnejše podvige na terenu, zato pa so BCS kosilnice zelo priljubljene na kmetijah in povsod drugje, kjer se pogosto pojavlja potreba po obdelavi zahtevnejših površin in košnji visoke trave. Takšne kosilnice imajo poleg zmogljivosti in vsestranske uporabnosti seveda še druge adute!