Puljenje zob pri zobozdravniku

Puljenje zob pri zobozdravniku

Puljenje zob je izredno neprijeten postope, pri kateremu nam zobozdravnik s kleščami izpuli nezdrav zob. Preden začne s puljenjem zoba nam seveda z injekcijo omrtvi del čeljusti. Tako med puljenjem ne čutimo nobenih bolečin. O puljenju je dobro takoj popiti protibolečinsko tableto in si območje izpuljenega zoba hladno z mrzlimi obkladki. 

Puljenje zob je za vsakega zobozdravnika zadnja faza, ko ne morejo zobu pomagati na noben drug način. Včasih so zobozdravniki izpulili tudi zdrave zobe, da so omogočili ras osmic in sedmic. Dandanes pa vsi vemo, da so zadnji zobje veliko manj kvalitetni, zato tega ne nihče več ne počne. V kolikor nimamo prostora za normalen razvoj modrostnih zob, nam jih bodo odstranili že preden, bodo pokukali na plano. 

Puljenje zob nam lahko opravi zobozdravnik. V kolikor pa je puljenje bolj zahtevno, se moramo oglasiti pri kirurgu, ki bo v našo čeljust tudi zarezal in na koncu zašil rano. Tako bo preprečil neprijetna vnetja, ki se lahko pojavijo po puljenju zoba. 

Naravno čiščenje zobnega kamna s peskanjem

Naravno čiščenje zobnega kamna nam lahko opravi vsak zobozdravnik, ki ima v ordinaciji na voljo prave naprave, s katerimi si bo pomagal in počistil ves kamen, ki se je nabral na naših zobeh. Zobni kamen se začne nabirati že zelo hitro po zadnje ščetkanju naših zob. Ravno zato je izredno pomembno, da si temeljito čistimo zobe i ne izpustimo niti enega umivanja. 

Naravno čiščenje zobnega kamna se torej prične že doma. V prvi vrsti je pomembno, da se izogibamo sladki prehrani ter gaziranim pijačam. Ko si zobe umivamo, moramo na koncu uporabiti tudi zobno nitko in ustno vodico. Vse to bo dobro vplivalo na celotno ustno votlino. 

Naravno čiščenje zobnega kamna pa vsaj enkrat letno mora opraviti tudi specialist, ki temeljito poskrbel za naše zobe in dlesni, ki so ključne za zdrave zobe.