Prvi zmenek? Brez panike

Nekaj kratkih in jedrnatih nasvetov česa ne početi na prvem zmenku.

Ne prehitevajte same sebe: Prav je, da ste vznemirjeni preden se odpravite na zmenek z nekom novim, vendar ostanite realni. Mogoče se bo slišalo pesimistično, vendar če zmanjšate svoja pričakovanja, potem bo dober zmenek pravo presenečenje, pri slabem,pa se ne boste rabili po nepotrebnem vznemirjati

Ne podajte se na zmenek v lokal,kjer je preveč vabe za oči: Obisk lokala Elite ali restavracije, kjer mrgoli prečudovitih natakarjev ali natakaric, lahko uniči zmenek, saj boste tako vi kot vaš partner preveč zamoteni z gledanjem »drugih rib v morju«, da bi se osredotočili drug na drugega.

Pozabite na petke: Petke so lahko super seksi, vendar nikoli ne veste kako se bo zmenek razvil; lahko da se boste za zaključek podali na sprehod po mestu ali pa pristali na gugalnicah otroškega igrišča. Eleganco in seksapil se da doseči tudi s čevlji brez pete.

Vrhnja oblačila naj ne bodo preveč seksi: Na prvi zmenek se ne boste podali v nočni klub- vsaj upamo, da ne! Zato se tudi ne oblecite, kot da si želite, da bi se po vas slinil iz napačnih razlogov.

Ne dajte mu vedeti, da ste se igrali privatnega detektiva na Googlu: Zavedamo se, da ste poskušali pridobiti vse možne informacije o njem odkar ste izvedeli njegov priimek (nihče vam tega ne zameri ali vas obtožuje, saj je možno, da je on ubral podobno strategijo). Ampak, če boste med pogovorom začeli govoriti o njegovem življenjepisu, najljubših filmih in o tem kako je njegova frizura izgledala leta 2004, bo mislil, da ste psihopat.

Ne pijte preveč alkohola: Kozarček rdečega vina je dovoljen. Kaj več pa bi že lahko privedlo do nenadne in takojšnje “smrti” potencialne zveze. Ko smo alkoholizirani se obnašamo nenaravno, popustijo nam vsi zadržki (ti znajo biti prav priročno na prvem zmenku) in predstavimo se v napačni luči, ki partnerja odbije, še preden nas prav spozna.