Preprosto do nepozabnih piknikov

žar na oglje

Kar na domačem vrtu lahko priredimo nepozaben dogodek, ki bo popestril topel poletni večer vsakemu udeležencu. To omogoča letna kuhinja na vrtu, ki je zelo posrečena ideja za tiste, ki so pripravljeni preizkusiti svoje kuharske spretnosti in navdušiti prijatelje in sorodnike z domiselnimi družabnimi aktivnostmi. Pogoj je seveda ta, da imamo na razpolago ustrezen prostor in ustrezno opremo.

Letna kuhinja na vrtu sicer ne zahteva veliko, niti prostora niti opreme. Gotovo imamo na voljo kak kotiček prostora okoli domače hiše, nenazadnje pa lahko za ta namen morda izkoristimo kar teraso ali celo balkon! Možnosti je veliko, saj so na voljo tudi najrazličnejši izdelki, ki takšne aktivnosti bistveno olajšajo. Lahko na primer uporabimo žar na oglje, ki ne zahteva veliko prostora, hkrati pa ne potrebuje niti nobenih posebnih priključkov ali virov, tako da ga lahko postavimo praktično kamorkoli. V prostorski stiski je to nedvomno odlična ideja, saj že sam žar na oglje ponuja veliko uporabno vrednost pri organizaciji nepozabnega piknika. Omogoča pripravo prav tistih jedi, ki jih s takšnimi dogodki najbolj povezujemo, s tem pa je že sam velik korak na poti do uspeha pri organizaciji takšne aktivnosti.

Seveda pa žar na oglje ni edina možnost pri opremljanju letne kuhinje, prav tako bomo poleg kuhališča potrebovali še nekatere druge kose opreme. Že med žari imamo na voljo kar nekaj izbire, priljubljeni so recimo plinski žari, ki so lahko prav tako kompaktni in mobilni, še bolj pa v teh lastnostih izstopajo električni žari. Letna kuhinja na vrtu mora imeti za enostavno uporabo še nekatere druge kose opreme, predvsem kuhinjsko korito, ki ponuja vir vode in prostor za pomivanje posode, prav pa pridejo še prostorne delovne površine in nekaj prostora za shranjevanje živil in pospravljanje opreme. Dobro opremljena letna kuhinja na vrtu je velika pridobitev za vsakogar, ki želi popestriti svoj prosto čas z nepozabnimi pikniki!