Poliranje avta ob večjih ali manjših praskah

Poliranje avta

Poliranje avta nam lahko omogoči odstranitev prask, ki niso pregloboke. V kolikor so praske pregloboke, jih na žalost s pomočjo polirne paste ne bomo uspeli zgladiti. Če želimo ugotoviti, ali je praska pregloboka, je najbolje, da čez njo povlečemo prst. V kolikor se bo naš noht zaustavil v praski, je ta zagotovo pregloboka, da bi jo lahko odpravili s pomočjo polirne mase.

Poliranje avta nam odstranjuje lak. Kadar se poslužujemo grobega poliranja, lahko odstranimo tudi 0,6 mikrona laka, kar se lahko na avtomobilu zelo grdo pozna. Pomembno je tudi to, da se zavedamo, da so temnejše barve pri avtomobilih veliko bolj občutljive kot svetlejše. Te bomo lažje in hitreje spolirali. Ravno zato je pomembno, da pri temnih barvah ne uporabljamo grobih polirnih mas.

Poliranje avta se izvaja s pomočjo rotacijskih polirk, ki poliranje izvajajo tako, da se trenje gobice direktno prenaša na površino. Takšno poliranje je izredno zahtevno in ga ne priporočajo začetnikom. Kdor ni vešč pri delu z rotacijsko polirko, mu priporočajo uporabo ekscentrične polirke, kjer je tresenje veliko manj agresivno. Delo bo sicer potekalo počasneje, a bo lažje in veliko bolj varno.

Avto oprema v spletni trgovini

Avto oprema je bila vedno priljubljena pri ljubiteljih jeklenih konjičkov. V to kategorijo spadajo predvsem vsi moški navdušenci, ki radi skrbijo za lep ter kvaliteten izgled svojega avtomobila. Na spletu lahko najdemo izredno veliko spletnih ponudnikov, ki imajo na voljo veliko opreme za naš avtomobil. Zelo priljubljena dodatna oprema so na primer parkirni senzorji, ki jih lastniki radi nameščajo, saj je z njimi parkiranje lažje ter hitrejše.

Avto oprema se deli na veliko segmentov. Veliko kupcev večkrat zamenja tudi avtomobilske tepihe, ki se ob vsakodnevni uporabi avtomobila umažejo ter uničijo. Imamo tu še korita za prtljažnik s katerimi si omogočimo miren transport živil v avtomobilu. Najraje pa imajo moški okrasne pokrove, ki izredno polepšajo izgled vsakega avtomobila.