Panasonic toplotne črpalke so vedno bolj in bolj tehnološko izpopolnjene

Panasonic toplotne črpalke

Panasonic toplotne črpalke in umi, ki se skrivajo za njihovim razvojem, so si zaslužili, pridobili pet patentov. Panasonic toplotne črpalke so  najvarčnejše toplotne črpalke zrak – voda na tržišču, seveda glede na opravljeno testiranje.

Panasonic toplotne črpalke so opremljene z naprednim inteligentnim sistemom nadzora moči delovanja. Le ta uravnava izhodno moč glede stanovanjskega objeta in njegovega potrebe po ogrevanju.

Toplotne črpalke so še posebno zasnovane za mrzlo skandinavsko podnebje. Če so Panasonic toplotne črpalke primerne za skandinavske države, bodo dobro odrezale tudi pri nas. Te črpalke ravno tako prilagojena za povezljivost v omrežja prihodnosti. Le ta omrežja omogočajo bolj močno intenzivno delovanje toplotne črpalke v času, ko je električna energija cenejša. Ta funkcija deluje samo v primeru, če jo omogoča distributer električne energije.

Toplotne črpalke tega priljubljenega proizvajalca so vam za ogled na voljo tudi na spletu. 

Toplotna črpalka močno olajša vso kurilno sezono

Toplotne črpalke črpajo energijo iz okolja in jo s pomočjo kompresorja spremenijo v toploto. 

Pri nakupu toplotne črpalke mora izbrati pravi tip toplotne črpalke, še posebno moramo biti previdni pri hišah z radiatorji. 

Toplotna črpalka mora biti sposobna delovati tudi pri nič stopinjah ali manj. V ta namen imajo prirejene kompresorje z vbrizgom. Pri nižjih zunanjih temperaturah, nam ta sistem omogoča, da se tudi pri minus 15 stopinjah Celzija toplotna črpalka zagotavlja nazivno izhodno moč, ter ima dovolj visoko temperaturo vtoka. Ta temperatura sega od 55 do 60 stopinj Celzija. 

Uporaba dodatnih električnih grelnikov je tako nezaznavna. Priporočljivo pa ni, da se električne grelnike popolnoma odpiše. Uporaba grelcev pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah bo delovanje kompresorja nekoliko razbremenila. Njegova življenjska doba pa se bo s tem podaljšala. Pametno je, da so dodatni električni grelci serijsko vgrajeni v notranji enoti toplotne črpalke. Priporočljivo je, da so aktivirani na minimalni moči.