Oljen parket

oljen parket

Oljen parket ima videz matiran videz površine. Olje se hitro vpije ter prodre in zapolni globoko v pore posušenega lesa. Tako prepreči vpijanje drugih tekočin. Tako se poskrbi za vodoodbojnost. Zaščitena je tudi površina lesa, saj je tako manj občutljiva na odrgnine.

Skozi tanek porozni sloj olja so še vedno lepo vidne lesene pore, na otip lahko čutimo lesena vlakna, saj les ni zaprt. Oljno obdelan parket deluje zelo naravno, saj olje poudari strukturo lesa.

Pri oljenem parketu imamo dejansko stik z naravo in lesom. Lesne pore pri oljenem parketu lahko dihajo. Lahko uravnavajo tudi vlažnost. Parket lahko z vlago iz prostora neovirano oddaja in sprejema.

Pri prvi negi olje steče med vse posamezne deščice parketa, medtem ko te pri lakiranem parketu ostanejo odprte.

Oljen parket ima možnost popravila. Če se nam poškoduje manjša površina, lahko to pokitamo, pobrusimo, odvečen kit ponovno obrusimo in na naoljimo. Po nekaj urah poškodbe sploh ne boste opazili.

Vinil

Vinil je najbolj prodajan material in to že desetletja. Morda so imele včasih slabšalen prizvok, ker naj bil samo iz plastike. Močno izboljšale pa so se nove proizvodnje. Nova proizvodnja sledi novim predpisom varovanju okolja. Proizvajalci izdelujejo proizvode, ki jih je možno reciklirati.

Vinil se dobi v različnih oblikah, debelinah in dimenzijah. Namenjene so različnim prostorom, kjer se normalno in intenzivno uporabljajo. Tiha in prijetna je hoja po vinilu.

Imitacije, ki jih zaznajo oči so nekaj novega.

Vinil se uporablja za najširše namene uporabe. Vinil ima preprosto vzdrževanje in čiščenje. Vinil nam ponuja širok izbor vzorcev in barv za številne kreativne zamisli. Vinil nam ponuja številne PUR površinske obdelave, vinil je tudi izjemno odporen na kemikalije, obrabo in madeže.

Vinil lahko polagamo v našem domu. Primerne so pa tudi za javne površine, kot so trgovski ali gostinski lokali, pisarne, razne izobraževalne ustanove, zdravstvene ustanove in promocijski objekti