Ogrevanje po domače

IR ogrevanje cenik

Najenostavneje se ogrejemo tako, da nase navlečemo dodatno plast oblačil, lahko pa zakurimo ogenj, ki je prav tako učinkovit za ta namen. Kar sami pa lahko poskrbimo tudi za naprednejše ogrevanje stanovanjskih prostorov, če se seveda vsaj nekoliko znajdemo pri tovrstnih opravilih. S tem lahko prihranimo pri stroških nakupa in vgradnje ogrevalnega sistema, s skrbnim načrtovanjem in izdelavo po meri pa tudi na dolgi rok zagotovimo optimalno delovanje. Pride pa ta opcija v poštev le za sisteme, ki so dovolj enostavni, da dopuščajo vgradnjo v lastni režiji.

IR ogrevanje

Povsem enostavno lahko vgradimo IR ogrevanje, cenik pa dodaja še en razlog, zakaj je to priljubljena opcija pri domačih mojstrih. Gre za sistem, ki ima zelo enostavne elemente – IR panele in termostat. Oboje preprosto povežemo med seboj, termostatu pa zagotovimo še vir električne energije. To je vse, kar zahteva IR ogrevanje! Cenik je za te elemente zelo ugoden, stroški montaže pa so torej minimalni, saj jih odpravimo z lastnim delom. Seveda se splača delu nameniti veliko pozornosti in načrtovanja, pametno pa je za nasvet vseeno vprašati strokovnjaka. Nenazadnje je za IR ogrevanje cenik tako ugoden, da bo ogrevanje poceni tudi v primeru strokovne vgradnje.

Talno ogrevanje

Tudi talno ogrevanje lahko v nekaterih primerih vgradimo sami. To omogočajo nekateri priročni sistemi, na primer Ecofloor. Gre za grelno preprogo, ki jo enostavno namestimo pod pohodno površino ter priključimo na električno omrežje. Nekaj dela bo seveda z vgradnjo v tla, a ker Ecofloor namestimo tik pod pohodno površino, je tudi ta opravek za izkušene domače mojstre dokaj obvladljiv izziv. Grelna preproga se prodaja v prilagodljivih dimenzijah, ki omogočajo optimalno oblikovanje ogrevalnega sistema. Poleg tega so na voljo tudi Ecofloor grelni predpražniki različnih dimenzij, ki delo še bistveno poenostavijo. Vsekakor gre za opcijo, ki je izjemno privlačna za tiste, ki želijo za ogrevanje poskrbeti kar sami.