Ogled predmeta pred javno dražbo

javne dražbe

Slučajno ali namenoma smo si ogledali javne dražbe in našli tudi predmet, ki je močno pritegnil našo pozornost, katerega bi želeli imeti. Pa vendar, tako skop nabor informacij je o tem predmetu, da bi si ga želeli tudi od bližje pogledati.

Ko na spletu raziskujemo javne dražbe in pregledujemo predmete dražb, so nam običajno na voljo zgolj slike, pa še te so lahko tako slabe, da ničesar ne vidimo dobro. Želeli bi se prepričati o vrednosti predmeta, kajti ko smo enkrat na dražbi in dražimo, je lahko že pozno, če predmet kupimo in kasneje ugotovimo, da dejansko ntii ni bil vreden toliko, kolikor smo zanj na koncu odšteli.

Zakaj bi sploh tvegali? Običajno imajo javne dražbe razpisane tudi možnosti ogledov predmetov. To pomeni, da je na točno določen dan in ob določenih urah možno predmet tudi pogledati. Prav za to, da ne bi na dražbi morebiti kupili »mačka v žaklju«.

Torej, z organizatorjem se dogovorimo za ogled, če je to potrebno, ali pa sledimo navodilom, ki so opisani pod predmetom na dražbi in seveda si ga ogledamo. Mogoče ugotovimo, da ga več ne želimo imeti, ali pa zanj ponudimo nižjo ceno, mogoče pa se zgodi prav to, da ugotovimo, da je njegova dejanska vrednost veliko višja in bomo tako zanj želeli tudi več ponuditi.

Ne želimo tvegati, tako kot ne z lastnim denarjem, seveda ne želimo kupovati kar tako. Tako, da javne dražbe niti tega od nas ne zahtevajo, saj so nam na voljo ogledi predmetov in če tega ne izkoristimo, smo dejansko sami odgovorni za to in nekako ne bomo vedeli, koliko je dejansko predmet tudi vreden.

Vsak predmet javne dražbe ima razpisane različne pogoje, vendar pa tudi vsak ima možnost ogleda, razen, če gre za kakšne posebne pogoje, ki pa so seveda posebej navedeni in omenjeni.