NODT so sistemi za svetlobne kupole

NODT

Trg ponuja številne učinkovite sisteme na raznovrstnih področjih. Eden takih sistemov je tudi NODT sistem, ki je povezan s svetlobnimi kupolami.

Svetlobna kupola omogoča optimalno fleksibilnost ter prilagoditev svetlobnikov, in sicer konfiguracij razčlenjenih ter izjemno razgibanih prostorov. Kupola je tako idealna za naravno osvetlitev vseh vrst objektov, kjer je streha blizu osvetljenih prostorov. NODT sistemi pa si sistemi, ki so namenjeni svetlobni kupoli.

Združitev dveh sistemov v enem

NODT sistemi za svetlobne kupole so tako funkcionalno kot tudi ekonomsko idealna združitev dveh sistemov v enem. Tako je pozicija svetlobnikov odlična za izjemno učinkovit naravni odvod dima ter toplote v primeru požarov. In ravno zato je združitev sistemov ekonomsko kot tudi funkcijsko več kot pa le odlična.

NODT ali 3 v 1

Če so pogoji normalni svetlobnike lahko uporabljamo za osvetljevanje ter prezračevanje posameznih prostorov, obenem pa jih ob požaru uporabljamo za naravni odvod dima in tudi toplote iz prostorov, kjer gori.

Svetlobna kupola je lahko lahka in ne obremenjuje konstrukcije

Za svetlobno kupolo je značilno, da je v resnici lahka, zato niti ne obremenjuje konstrukcije, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Njena uporaba zato ne zahteva kakšnih posebnih prilagoditev strešne konstrukcije. Kupola se lahko razporedi v skladu s konfiguracijo konstrukcije.

Tudi vodotesnost ter odpornost na vremenske vplive ni vprašanje. Kupola je načrtovana ter namenjena za trajnost z uporabo najboljših možnih materialov. Zanjo se ponavadi ponuja tudi izjemno dolga garancija. Namenske izvedbe pa minimalizirajo toplotne izgube ter ščitijo pred morebitnim toplotnim sevanje. Izbor možnosti je izjemno širok.