Najem LCD zaslonov

Najem projektorja

Razmeroma pogosto se srečamo s potrebo po LCD zaslonih, kar je še kako znano tistim, ki se ukvarjajo z organizacijo različnih dogodkov. Pogosto pride sicer bolj v poštev kar najem projektorja, ki pa ima v primerjavi z LCD zasloni nekatere odločilne pomanjkljivosti, ki se v določenih primerih še kako izkažejo. Zasloni omogočajo bistveno več interakcije in so veliko bolj funkcionalni, tako pa kot nalašč za uporabo v različnih okoljih – od javnih in poslovnih prostorov do konferenc in podobnih dogodkov.

Sestavljivi zasloni

Če primerjamo najem projektorja in zaslona, se zaslonom pogosto očita razmeroma majhna velikost oziroma površina. Projektorji lahko sliko projicirajo na veliko platno z diagonalo več metrov, zasloni pa so običajno omejeni na maksimalno dober meter diagonale. A to pomanjkljivost je možno zelo elegantno rešiti. Zaslone namreč lahko poljubno sestavljamo in oblikujemo tudi v bistveno večje velikosti, pri čemer programska oprema poskrbi za usklajeno prikazovanje slike preko vseh vključenih zaslonov. Na ta način pridobimo veliko površino iz mnogih zaslonov, ki delujejo kot en. Tako tudi najem LCD zaslonov omogoča izvedbo večjih dogodkov oziroma prikazovanje večjih slik. Še posebej dobrodošla je ta rešitev v okoljih, kjer projektor ne bi zmogel zagotoviti dobre slike, na primer v svetlih prostorih ali na prostem, ter tam, kjer smo omejeni s prostorom in projektor ne bi bil učinkovit.

Zasloni za več uporabnikov

Še eno področje, na katerem se najem projektorja ne izkaže za najboljšo rešitev – če potrebujemo večje število zaslonov za več uporabnikov. Običajno je ključna prednost v tem primeru tudi možnost učinkovite interakcije, za kar so pogosto zelo priročni na dotik občutljivi zasloni. A tudi, če bi radi na zaslonih ponudili zgolj informacije, bo najem LCD zaslonov bistveno boljša možnost, saj omogoča najem in razporeditev zaslonov po prostoru, s tem pa lahko z vsebino predstavitve dosežemo širši krog publike.