Najcenejši epoksi tlak

Samorazlivni tlaki

Res je za epoksi tlak cena pogosto zelo ugodna že s tega vidika, da ustreznih alternativ preprosto ni, torej je glede na lastnosti končnega izdelka vsak strošek povsem upravičen. A tudi sami epoksi tlaki ponujajo dovolj variacij, da se lahko odločamo med nekaterimi možnostmi – te se razlikujejo v mnogih lastnostih, tudi v ceni. Katera je torej najcenejša opcija?

Epoksi premazi

Gotovo je za epoxy premaz cena najnižja med vsemi epoksi rešitvami. Gre namreč zgolj za premaz, ki je že po svoji sestavi precej enostaven, torej že pri nakupu materiala ne zapravimo veliko denarja. Treba pa je omeniti še to, da je za epoxy premaz cena nižja tudi na račun dela – premaz lahko brez večjih težav nanesemo kar sami, pa tudi če koristimo pomoč mojstrov bo ta storitev precej poceni. Ne gre toliko za izdelavo celotnega tlaka, temveč le za obdelavo površine in nanos premaza. Med vsemi razpoložljivimi rešitvami s tega področja je za epoxy premaz cena bržkone najnižja, zato s takšnimi premazi pogosto opremimo tudi stanovanjske prostore in druge površine, pri katerih gledamo bolj na ceno kot na posebne lastnosti.

Epoksi tlaki

Včasih premazi ne zadoščajo, v tem primeru pridejo bolj v poštev samorazlivni tlaki iz epoksidne smole. Tudi ti so na voljo v različnih izvedbah, običajno pa vsebujejo določene primesi, ki olajšajo izdelavo tlaka na ta način. Samorazlivni tlaki torej prav tako nekoliko znižajo stroške s tem, da olajšajo delo v zaključni fazi. Se pa v primerjavi s premazom tak tlak precej razlikuje – nenazadnje gre za debelejši tlak, ki je bistveno bolj odporen na mehanske in kemične obremenitve, pa tudi nekatere druge lastnosti se razlikujejo.

Samorazlivni tlaki so prava izbira za tiste, ki iščejo odlično razmerje med kakovostjo in ceno, nekaj več poudarka pa dajejo kakovosti. Zato je ta možnost zelo vsestranska in se tudi dejansko uporablja v raznolikih situacijah.