Menjava gum

menjava gum

Gum ne menjamo le takrat, ko je to zakonsko predpisano, oziroma z menjavo ne mislimo nujno na to vrsto zamenjave. Včasih se namreč odločimo zamenjati tudi model in znamko gum, ki jih uporabljamo. Glede na to, da imajo različne pnevmatike različne lastnosti, je vsekakor smiselno premisliti o tem, ali je morda čas tudi za takšno vrsto zamenjave. Nakup drugačnih pnevmatik je seveda najbolj pametno opraviti takrat, ko je čas za uporabo zimskih ali letnih gum, dobro pa je, da se pred tem prepričamo, da bodo nove gume res zmogle opravljati svoje delo.

Težava je v tem, da imamo zelo široko izbiro pri nakupu pnevmatik. Sama menjava gum za večino voznikov sploh ni problematična, če je glavna zahteva ta, da pač uporabimo letne ali zimske gume glede na obdobje. Več pozornosti pa bo zahtevala dejanska izbira gum. Na voljo imamo mnoge modele različnih proizvajalcev, ki se ne razlikujejo le po znamkah in ceni, temveč tudi po tistih odločilnih lastnostih, ki vplivajo na izkušnjo pri vožnji. Treba bo torej izbrati dobre pnevmatike, to pa pomeni, da se bomo morali izbiri tudi pozorno posvetiti.

Z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno se recimo predstavljajo Sava pnevmatike, ki so za nameček tudi široko razpoložljive pri slovenskih avtomehanikih. Sava pnevmatike se uvrščajo med cenovno dokaj ugodne gume, kljub temu, da so tudi izredno kvalitetne. Rezultati testov redno potrjujejo, da gre za prepričljive gume, ki se dobro obnesejo tudi v primerjavi z bistveno dražjimi modeli. V zimskem času so posebej priznane Sava pnevmatike iz linije Eskimo. Če imamo možnost izbire teh pnevmatik, bo menjava gum nekoliko lažja. Enako velja za druge kvalitetne gume, ki potrjujejo zaupanje z odličnimi lastnostmi in dobro izkušnjo pri uporabi. Izogibati se gre le tistih gum, ki so privlačne le zaradi nizke cene, saj se na te običajno ne moremo zanesti.