Kdo lahko sodeluje na javni dražbi?


Ste zasledili, da bo kmalu dražba za predmet, ki je pritegnil vašo pozornost? Ali gre za javne dražbe? Torej, lahko se je tudi sami udeležite in pravzaprav je udeležba zelo enostavna. Vse kar morate preveriti, so pogoji udeležbe. Običajno je to pravočasno plačilo varščine, ki predstavlja določen znesek od izklicne cene. Potem pa se še pozanimate o tem, kdaj in kje bo dražba. Če vas še kaj drugega zanima, pa seveda kontaktirate konkretno prodajalca ali pa če je ta neznan, mogoče kar skrbnika spletne strani, ki vam bo tudi znal svetovati najbolje. Torej, sodeluje lahko vsak, ki pravočasno izpolni morebitne pogoje udeležbe na dražbi.

Včasih smo bili prepričani, da pravne osebe se ne morejo udeležiti javne dražbe, pa seveda temu ni tako in k dražbi lahko pristopijo tudi te. Tako, da četudi imate lasten posel in ste samozaposlen, se lahko dražbe udeležite enako kot druga fizična oseba. Pravila so za vse udeležence enaka.

Javne dražbe pa se res ne morejo udeležiti posamezniki, ki sodelujejo pri prodaji, izvršitelji, sodniki, ipd. Torej tisti, ki kakorkoli uradno sodelujejo in so del dražbe.

Vsekakor je vredno poskusiti, kajne? Glede na to, da je pristop tako enostaven, da imamo hitro možnost tudi vedno preveriti, ali je na dražbi nekaj, kar je nam zanimivo, ipd. Ni nam potrebno veliko, da določene stvari pridemo popolnoma enostavno in kar je zelo pomembno, ugodno. Namreč, na dražbo se odpravimo prav s tem namenom, da kupimo ugodno. Zato so javne dražbe v zadnjem času tako zelo priljubljene in nam je to seveda smiselno, zato mogoče tudi sami moramo razmisliti v tej smeri in pregledati ponudbo. Ne glede na to, ali se odločamo za nakup nečesa ali ne, pomembno je, da ponudbo poznamo in v primeru zanimanja, da se javne dražbe tudi udeležimo in upamo na zmago.