Kako izgleda antistres masaža?

Tajska masaža

Masaže proti stresu so v ponudbi praktično vsakega masažnega salona. Seveda, saj je prav sprostitev po napornem delovnem dnevu ali tednu en izmed glavnih ciljev tistih, ki iščejo masažne storitve. Težava pa je v tem, da ni konsenza glede tehnike oziroma izvajanja takšnih masaž – praktično vsaka masaža dobro služi za sproščanje, zato se masažni saloni razlikujejo v tem, kaj pravzaprav nudijo pri storitvi protistresne masaže.

Antistresna tajska masaža

Proti stresu so zelo priljubljene nekatere tajske tehnike. Te izhajajo iz tradicionalnih masaž, ki temeljijo na tajski medicini, tako pa so kot nalašč za odpravljanje bolečin in drugih težav, ki se pojavijo kot posledica vsakdanje preobremenjenosti. Ni pa to tradicionalna tajska masaža, niti ne gre za običajne oblike tajskih ali sorodnih masaž. Gre za prilagojeno različico, ki je običajno delna tajska masaža s fokusom na tista območja, ki pri stresu najbolj trpijo. Najpogosteje gre torej za masažo hrbta, vratu in ramen, kar je odlično za učinkovito sproščanje. Odvisno od konkretnega tretmaja pa lahko takšna antistres masaža vključuje tudi obraz in glavo, pa tudi roke, noge in stopala. Včasih gre lahko celo za masažo celega telesa, ni pa to stalna praksa.

Druge protistresne masaže

Delna tajska masaža se odlično obnese pri odpravljanju splošnih posledic stresa, a to še zdaleč ni edina opcija, ki jo imajo na voljo tisti, ki iščejo pomoč ali zgolj sprostitev pri tovrstnih težavah. Priljubljene so tudi določene refleksne težave, ki se izvajajo predvsem v pomoč pri konkretnih težavah in bolečinah. Refleksna antistres masaža s stimulacijo točk na stopalih in dlaneh deluje na druge dele telesa, s tem pa odpravlja bolečine in napetosti tam, kjer se zaradi stresa najpogosteje pojavljajo.

Nekateri masažni saloni proti stresu izvajajo tudi druge masaže. V nekaterih primerih pridejo v poštev klasične tehnike, pogosto pa se dodaja še nekatera sredstva, ki pripomorejo k boljši izkušnji, na primer eterična olja.