Inštrukcije matematike lahko pomagajo tistim, ki si želijo nekaj več

Inštrukcije matematike lahko pomagajo tistim, ki si želijo nekaj več

Najbolj pogosto iščemo inštrukcije matematike v času srednje šole, saj smo takrat z njo skoraj da bombardirani, če nas zanima ali ne, in tu se lahko pojavijo težave, če ne spremljamo vse snovi pozorno in sproti. Veliko matematike, ki se uči v srednji šoli se navezuje na prejšnje opravljene enote, tako da je pomembno, da vedno vemo kje smo, in ko po nekaj časa izgubimo sled, nam jo lahko pomagajo najti inštrukcije matematike.

Če se odločimo za take inštrukcije matematike, ki jih vodijo izučeni tutorji bomo lahko prepričani, da so nas peljali po poti, ki bo privedla do rezultata na najbolj eleganten način, tega pa ne moremo doseči, če samo prepustimo, da nam sosed, ki je slučajno v srednji šoli imel matematiko 5 vodi inštrukcije matematike. Prav tako pa ne smemo biti preveč elitistični in iskati znanje v ljudeh, ki le uporabljajo velike besede. Najboljše inštrukcije so take, ki so prilagojene naši stopnji razumevanja.

Tudi na fakulteti nekateri potrebujejo inštrukcije

Statistika je področje, s katerim se zelo na hitro srečamo v srednji šoli, potem pa se samo nekako umakne, saj ni tako zelo pomembno za splošno razumevanje matematike, vendar je ravno to razlog, zakaj nekateri kasneje potrebujejo inštrukcije. Statistika se pojavlja seveda tudi na fakulteti za matematiko in fiziko, vendar njene elemente srečamo tako v ekonomiji, kot tudi v drugih naravoslovnih vedah, mogoče nekatere preseneča, da se pojavlja tudi v psihologiji. Inštrukcije, statistike ali katerega koli drugega predmeta na univerzitetnem nivoju, je težko najti, vendar nas to ne sme ustaviti, saj nismo prvi, ki imamo probleme in vedno nam lahko nekdo pomaga, če se le potrudimo in poskusimo najti dobre inštrukcije. Statistika padlih na izpitu ali tistih, ki naredijo letnik nas ne sme prestrašiti, moramo le vztrajati in zagotovo bomo nekaj dosegli.