Hujšanje naj bo osebna odločitev


Hujšanje je osebna odločitev, ki bi morala temeljiti na zdravju koristnih temeljih. Koristi zdravju pa niso čisto vsa posnemanja izklesanih teles medijsko znanih oseb.

Optimalna prehrana, gibanje in regeneracija

Rek brez garanja ni uspeha velja tudi za hujšanje. Med vsemi revolucionarnimi metodami, čudežnimi medicinami, tabletam, laserjem in drugimi pristopi le redki omogočajo učinkovito hujšanje. Zato mora biti hujšanje predvsem dolgoročna sprememba človekovega življenja na sploh. Na telesno težo v veliki meri vplivajo predvsem prehrana, telesna aktivnost ter regeneracija in presnova. Problemov prehrane je več. Učinkovito hujšanje lahko dosežemo že z vzpostavitvijo reda v prehrani. Energijske potrebe moramo zagotavljati optimalno, torej času in zahtevam primerno. Največ ljudi začne delavni dan zjutraj, kar pomeni največje potrebe po energiji v dopoldanskem času. Koliko energije in kakšno energijo potrebuje je nadalje odvisno od aktivnosti samih. Ločimo predvsem umske in fizične aktivnosti. To pomeni predvsem uživanje ustreznega zajtrka, kar pa je lahko dejansko hujšanje. Pogosto prisotno nezdravo življenje zajtrk preskoči ter ga nadomesti v večernih urah skupaj s kosilom. Posledično se obremeni prebavni sistem v najbolj neugodnem časovnem terminu. Kar pomeni med drugim tudi kopičenje odvečnih kilogramov. Povečana telesna aktivnost poskrbi za podobno hujšanje ob lahko celo obsežnejšem in bogatejšem jedilniku.

Prehrana športnikov in dodatki za ciljano porabo maščob

Mnogi športniki in rekreativci zaužijejo količine, ki jih navadni smrtnik ne bi mogel. Vendar omogoča takšen jedilnik optimalne energijske potrebe in načinom prehranjevanja. Športniki in rekreativni v prehrano vključujejo tudi CLA zdrave maščobe v kapsulah za boljšo regenracijo in zmanjšanje vnetij mišic, razne fat burnerje, L-karnitin za boljšo izrabo maščob v telesu.
Športniki in aktivni rekreativci so tudi lep primer smiselnosti počitka in regeneracije. Z regeneracijo in počitkom povrnejo telesu zmogljivosti oziroma poskrbijo za njihovo obnovitev. Regeneracija se začne že z prehrano, ki mora biti čim manj obremenjujoča za organizem. Proces presnove bi sicer jemal energijo drugim procesom obnove oziroma regeneracije. Podobno velikega pomena za vzdrževanje optimalne telesne teže je optimalen počitek. Z njim organizem obnovi sposobnosti za naslednji dan. Vsak optimalen počitek je izrednega pomena za hujšanje oziroma vzpostavitev optimalne telesne teže.

Preverite dodatke za hujšanje.