Gotovi parket za hitro postavitev

Gotovi parket za hitro postavitev

Gotovi parket je izjemno aktualen, ker ga mojstri z lahkoto postavijo in nam tako omogočijo hitro uporabo naših prostorov. Navadno se polaga s sistemom na klik, ker ima vgrajene utore, ki delavcem lajšajo delo in so namenjeni izredno hitri postavitvi. Utor se tako zaskoči v pero in zato takšnega parketa ni potrebno lepiti. Lepljenje parketa je veliko bolj zahteven in počasen postopek, ki traja dlje časa. S sistemom na klik, pa bo naš parket postavljen v enem dnevu. 

Gotovi parket uporabijo vsi, ki imajo talno gretje saj je edini izmed vseh parketov, ki to dovoljuje. Pri nakupu lahko izbiramo med različnimi barvami, velikostmi ter med različnimi vrstami lesa, ki jih imajo na zalogi ponudniki. Kupci se še vedno najraje odločijo za hrastov les, na voljo pa je veliko različnih možnosti. Tisti, ki imajo radi eksotiko lahko izbirajo med bambusovim, akacijevim, brestovim, brezovim, bukovim, češnjevim, evkaliptusovim ter celo hruškovim parketom. Poleg naštetih pa je še ogromno vrst lesa, ki prihajajo iz daljnih krajev. 

Gotovi parket ima tako različno ceno, ki je odvisna od vrste lesa, ki jo bomo uporabili. Tisti, ki si lahko privoščimo malce več bomo lahko izbrali tudi bolj poseben in redek les. Vsi tisti, ki pa bi radi malce privarčevali, bomo najverjetneje posegli po domačem lesu, ki je velikokrat najboljši. 

Klasični parket se lepi na podlago

Klasični parket je še vedno izredno priljubljen, saj imajo nekateri kupci željo po lepljenemu parketi, ki bo zagotovo dolgo let odlično služil svojemu namenu. 

Klasični parket ima različne vzorce. Trenutno postaja zopet aktualna ribja kost, ki smo jo v prejšnjih letih čisto zanemarili. Nato je tu še kockast sistem, ki ga obožujejo ljubitelji starih meščanskih stanovanj. Lahko pa izberemo med klasično postavitvijo ozkih desk, ki so mešano razporejene po površini. 

Klasični parket stane malo več kot gotovi, saj je drugače narejen in je tudi debelejši.