Fasada na našem objektu ter cena storitve

fasada na našem objektu

Vemo, kako zelo pomembna je fasada na katerem koli objektu. Ta se namreč ponaša s številnimi prednostmi, ki močno vplivajo tudi na kakovost našega bivanja. Fasada predstavlja zunanjo arhitektonsko poudarjeno stran stavbe. To, kar pri vsakem objektu vidimo navzven, je v resnici fasada. Z drugimi besedami, to je zaključni sloj objekta.

Če se za fasado odločamo tudi sami, nas zelo pogosto zanima tudi cena fasade do zaključnega sloja. Prve informacije lahko najlaže in najhitreje dobimo kar na spletu. Na njem nam bodo vrhunski ponudniki izdelovanja fasad najprej povedali, da je fasada z ustrezno toplotno prehodnostjo in izvedbo, ključ za naše kakovostno bivanje. Prav tako je prvi korak do energetskih prihrankov v poletnem in tudi v zimskem času.

Bistvo kakovostne fasade

Cena fasade do zaključnega sloja je pogosta spletna poizvedba mnogih oseb, ki se odločajo za obnovo ali povsem novo fasado za svoj dom ali za kateri koli drug objet, ki ga bodo potrebovali za svoje delo. Takšna poizvedba nas pripelje na spletne strani podjetij, ki nam ne razkrivajo samo cen za tako storitev. Pri svojih predstavitvah tovrstne storitve nas najprej poučijo o tem, da kaj je bistvo kakovostne fasade in od česa vse je odvisna njena cena. Seznanijo pa nas še z drugimi številnimi informacijami, ki so ključnega pomena za odločitev pravega ponudnika.

Bistvo vsake kakovostne fasade se skriva v visoko izolativnih ploščah. Cena fasade pa je odvisna predvsem od njihove izbire. Ponudniki izdelovanja fasad oziroma fasaderji nam ponujajo več možnosti plošč. Te so lahko EPS, kar pomeni, da so narejene iz ekstrudiranega polistirena, grafitnega polistirena in mineralne volne. Plošče se na fasade lepijo s prav posebnim lepilom, ki je namenjeno samo tej dejavnosti.

Na površino, kjer se bo delala fasada, se najprej nanese kakovostna elastična malta. Na njo se v nadaljevanju vgradi posebna mrežica. Nanjo se nato nanese še en sloj malte. Za dobro oprijemanje je potrebno nanesti še posebni prednamaz.