Embalaža za enostavno prenašanje hrane

Alu posodice

Hrano običajno pripravljamo takrat, ko jo želimo pojesti, torej jo takoj serviramo. Če je ne porabimo ali če jo želimo servirati kasneje, jo pospravimo v ustrezno embalažo in shranimo na varno. Včasih pa se zgodi, da pripravimo hrano za na pot. Najbolj očitno je to v gostinskih lokalih, ki nudijo dostavo hrane, pogosto pa si obroke pripravljamo tudi za malico v šoli ali službi. V takšnih primerih potrebujemo primerno embalažo.

Aluminijasta embalaža

Najbolj praktične so enostavne alu posodice, ki ponujajo privlačno zbirko ustreznih odlik. Pogosto je najpomembnejše to, da so takšne posodice zelo poceni in vsestransko uporabne. Poleg tega alu posodice dokaj dobro ohranjajo temperaturo hrane, če jih uspemo dobro pokriti in spraviti na varno. So zelo praktične za prenašanje, lahko jih pospravimo kar v torbo ali kam drugam. Predvsem pa lahko v alu posodice spravimo praktično vse vrste hrane, saj so zelo vsestranske. Zato so priljubljena izbira tistih, ki si doma pripravljajo hrano za na pot.

Stiropor embalaža za hrano

Embalaža za hrano pa je lahko izdelana tudi iz stiropora. Ta material ima idealne lastnosti za jedi, ki jih moramo ohraniti tople ali hladne – stiropor embalaža za hrano se zato večinoma uporablja pri dostavljavcih, ki ponujajo tople jedi. Da se na poti hrana ne bo ohladila, stiropor poskrbi z odličnimi izolacijskimi lastnostmi. Ne glede na temperaturo okolja učinkovito zadržuje toploto v notranjosti embalaže, enako pa velja tudi za ohranjanje idealnih razmer za hladno hrano. Poleg tega pa je stiropor embalaža za hrano na voljo v zelo različnih izvedbah in tako še posebej po godu zahtevnih gostincev. Primerna je tudi za postrežbo, ne le za ohranjanje temperature.

Plastična embalaža

Alternativo predstavlja še plastika. Tudi ta je zelo vsestranska, ni pa tako učinkovita pri zadrževanju toplote. Glede na to, da imamo na voljo ogromno zbirko plastičnih posod, je to verjetno najbolj priljubljena izbira manj zahtevnih uporabnikov.