Dekoracija doma v lastni režiji

Okvirji

Za čudovito podobo stanovanjskih prostorov poskrbijo nekateri skrbno izbrani elementi, ki nato bistveno vplivajo na to, kako se bomo v prostoru počutili. Tudi dolgoročno imajo velik vpliv na kakovost bivanja, zato ni vseeno, kako okrasimo svoj dom. Po drugi strani pa tudi ni treba zapravljati za draga umetniška dela. Dekoracijo lahko opravimo kar v lastni režiji.

Cenovno ugodno okvirjanje umetnin

Že preprosti okvirji odpirajo številne možnosti za dekoracijo doma. In to za precej ugodno ceno, če se znamo nekoliko znajti. Kar sami namreč lahko izberemo motive, jih natisnemo oziroma damo natisniti, nato pa lahko kar sami opravimo tudi okvirjanje. Na ta način lahko prostore opremimo z velikimi posterji in drugimi natisnjenimi umetninami, lahko pa se lotimo celo razstavljanja poslikanih slikarskih platen, kar terja nekaj več dela.

Sami okvirji so lahko zelo poceni. Je pa to povsem odvisno od tega, za kateri izdelek se odločimo. Že dimenzije lahko vplivajo na ceno, a največje razlike se pojavijo pri materialih in tipih. Osnovne plastične izvedbe so na voljo že za nekaj evrov, in to v vseh mogočih dimenzijah, medtem ko bo treba za druge materiale seveda odšteti nekoliko več.

Na ta način lahko dom dekoriramo povsem v lastni režiji, medtem ko bo končni rezultat nadvse impresiven. Namesto, da za profesionalno okvirjanje zapravljamo gore denarja, nam cenovno ugodni okvirji omogočajo nakup desetih kosov in tiskanje umetnin v večjih formatih. Ostane nam le še odločitev glede tega, kako bomo novo dekoracijo namestili na stene, kar prav tako vpliva na končni vtis.