Čudovito oblikovana embalaža

Etiketirka

Podoba embalaže nikakor ni zanemarljiv detajl pri prodaji izdelkov, še posebej, če se prav z embalažo predstavljajo potencialnim kupcem. Pri masovni veleprodaji je to nekoliko drugače, a tudi tam igra embalaža pomembno vlogo, saj nima le tega namena, da lepo izgleda, temveč mora nuditi tudi osnovno zaščito zapakiranih izdelkov.

Vsekakor je vredno osnovnim lastnostim embalaže posvetiti dovolj pozornosti, nato pa ne smemo pozabiti na nekatere detajle, ki dodajo piko na i končnemu izdelku. Pogosto je to etiketa, ki lahko močno spremeni embalažo. Etiketirka je ključni pripomoček v zaključni fazi pakiranja, saj nam omogoča izdelavo informativnih etiket, te pa lahko opremimo še z dekorativnimi elementi. Najbolj uporabna bo etiketirka za steklenice in plastenke, pa tudi za druge embalaže, tudi za mehke izdelke. Sama naprava le v manjši meri odloča o tem, kakšen bo končni izgled – sami moramo dobro premisliti, s kakšno etiketo bi radi opremili svoje izdelke, nato etiketirka ta načrt le realizira. Ne smemo pozabiti na nujne informacije, a pametno je dodati tudi kakšen izključno dekorativen element.

Pri mnogih izdelkih pride v poštev tudi foliranje, ki tako kot etiketa lahko močno spremeni videz zapakiranega izdelka in posledično vpliva tudi na prodajne uspehe ali doseganje drugih ciljev. Foliranje sicer služi različnim namenom, lahko gre tudi za primarno zaščito izdelka, v končni fazi pa je najbolj opazna razlika v podobi. Na voljo so barvne folije, pa tudi različni učinki, ki vplivajo na končni izgled. Foliranje nam pravzaprav omogoča popolno osvežitev podobe izdelka, kar je pametno izkoristiti, če prepoznamo možnosti za posrečeno prilagoditev izgleda embalaže.

Ne pozabimo na funkcionalnost embalaže

Seveda je pomembno, da embalaža lepo izgleda, a pri tem ne smemo žrtvovati njene primarne funkcionalnosti. Foliranje na primer ne more vedno zagotoviti zahtevane zaščite, tudi etiketirka ne bo pomagala pri zaščiti izdelkov pred raznimi dejavniki. Gre le za piko na i.