Čiščenje zahtevnejših prostorov


Predvsem profesionalni čistilci se pogosto srečujejo z večjimi izzivi v zaprtih prostorih. Na različnih materialih se pojavljajo različni madeži, tudi zelo trdovratna umazanija. Pogosto je treba hitro in učinkovito očistiti večje in morda tudi zahtevnejše oziroma občutljivejše prostore. Da bo delo potekalo gladko in da bodo rezultati dobri, seveda poskrbi prava oprema.

Sesalci

Za profesionalno rabo je edina smiselna rešitev industrijski sesalec. V primerjavi s tistimi, ki so namenjeni gospodinjskim uporabnikom, je takšna naprava pripravljena na večje izzive. Brez težav lahko deluje tudi osem ur na dan, v vsem tem času pa zagotavlja brezhibno sesanje raznih površin. Industrijski sesalec je seveda že v izhodišču zmogljivejši, saj je namenjen sesanju večjih površin. Takšne naprave se običajno uporabljajo v okoljih, kjer je treba opraviti z večjimi površinami. To so recimo hoteli, šole, javne ustanove in druga okolja, ki jih je treba redno sesati. Industrijski sesalec bo prepričljivo očistil preproge in podobne površine, prav tako dobro pa se obnese na lesu in mnogih drugih podlagah. Še posebej, če uporabimo napravo, ki omogoča tudi mokro sesanje.

Parni čistilci

Če zgolj sesanje ni dovolj, pridejo na svoj račun parni čistilci. Ti lahko brez težav opravijo z bistveno bolj trdovratnimi madeži, in to na zelo različnih podlagah oziroma materialih. Dodatna prednost je ta, da za učinkovito čiščenje ne potrebujejo čistil, niti ni treba preveč komplicirati pri uporabi – preprosto izkoristimo moč pare, ki povsem zadostuje tudi za zelo zasušeno umazanijo. To pomeni, da so parni čistilci primerni tudi za čiščenje kakšnih občutljivejših materialov, ki ne smejo priti v stik s kemikalijami.

Parni čistilci so na voljo v različnih profesionalnih izvedbah. Spet gre za naprave, ki imajo v primerjavi z gospodinjskimi veliko večjo zmogljivost in daljšo življenjsko dobo, predvsem pa omogočajo brezskrbno in enostavno uporabo skozi celoten delovnik, saj so nadvse zanesljive in vzdržljive.